Kada niste u traktoru, vozite

I dalje ne kontam ljude sto sipaju lozak ? Jbt ja u traktor 40 god star necu da ga sipam jer je i losiji i vise ga trosi nego euro dizela, kod traktora mi je potrosnja sa lozakom bila 6l/h a sa eurodizelom 4.5/h i to na motoru sa pretkomorama ni pun dizel nije. To je razlika u potrosnji lupicu 25% a lozak jeftiniji 5-6% od euro dizela. Dobra vam je matematika svaka vam cast. Svi se grbave za tih 7-8 din. Merite kilometrazu pa cete videti koliko za iste pare vise predjete i pritom sipate kvalitetnije gorivo.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

daner a ko to kaze da je kvalitetnije gorivo....imam uvid u odrzavanje i predjenju kilometrazu NOVIH kamiona mb actros znaci novih 2014-15 znaci najnoviji motori koji su ed videli samo kad su ih svabe isterivale iz fabrike.napominjem godista 2012-13 su prelazila preko 500 000 km bez problema na lozu...Napominjem vlasnik tih kamiona preko 100 kom je vlasnik i benz pumpi...a cena kod nas nije mala tj razlika.

Ne treba meni niko da kaze , video sam razliku u potrosnji sopstvenim ocima. To sto se svi polakome na tih 8 din necu ni komentarisati. Dovoljno pola litre lozaka da ti trosi vise na 100 km i vec si na gubitku. Eto u mom slucaju traktor u idealnim uslovima uvek isti gas uvek isto opterecenje i tako 5 dana. Poceo gasnim uljem jer je ( puno). Jeftinije jel . traktor trosio 6l po satu znaci 10 sati 60l . kad smo sipali euro dizel trosio je 4.5 na sat . znaci 45 l na 10h . razlika u potrosnji 15 litara x140 din je 2100 din ustede. Aj sad da vidimo ustedu sa gasnim uljem 60l x tih 8 din celih 480 din sam ustedio na manjoj ceni . znas oduzimati pa od 2100 oduzmi 480 pa ces vodeti koliko je jeftinije sa euro dizelom. Nista rekla kazala sve video svojim ocima na svojoj masini.

Stigla prinova za kucne potrebe 02god 1.8 dizel 90ks.
fokus2.jpg
Opasan si ti sremac, ne kaze se bez veze bericetni srem, u toku par dana i berac i auto u avliju, nek dobro sluze i jedan i drugi :ppozdrav:.

Čestitke i za Ford i za Volvo, neka dobro služe. XC70 je prava masina.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

@putin,da nije te pumpa u vrsanima
ja sam imao problema,sa autom,pre 2,3 nedelje...uvek sipam na nisu ultra d,ali posto nije radila ta pumpa,sipao sam na jednoj drugoj,i to samo za 1000 din,i posle 3 dana mizapekla dizna,kod ramaca sam radio i tamo su mi rekli da je razlog lose gorivo...dok sam imao 210 ku,uvek sam sipao na nisu ,i nikakvih problema nisam imao...

daner a ko to kaze da je kvalitetnije gorivo....imam uvid u odrzavanje i predjenju kilometrazu NOVIH kamiona mb actros znaci novih 2014-15 znaci najnoviji motori koji su ed videli samo kad su ih svabe isterivale iz fabrike.napominjem godista 2012-13 su prelazila preko 500 000 km bez problema na lozu...Napominjem vlasnik tih kamiona preko 100 kom je vlasnik i benz pumpi...a cena kod nas nije mala tj razlika.
Da nije mozda Petric? Kod njega kupujem svo gorivo. A ima spediciju... Jednu od najjacih u BiH.
Izvinjavam se za :off_topic:.

Kod nas ED 137din ,25 km od mene preko granice lozika 84din ja nasao da je daleko isplativije sipati lozu.

@putin,da nije te pumpa u vrsanima
ja sam imao problema,sa autom,pre 2,3 nedelje...uvek sipam na nisu ultra d,ali posto nije radila ta pumpa,sipao sam na jednoj drugoj,i to samo za 1000 din,i posle 3 dana mizapekla dizna,kod ramaca sam radio i tamo su mi rekli da je razlog lose gorivo...dok sam imao 210 ku,uvek sam sipao na nisu ,i nikakvih problema nisam imao...
Izmedju ostalih ima i u Vrsanima,Sepku,Bijeljini,Brckom itd.Kad si bio dole verovatno si video u placu vozni park,tj radio si blizu te pumpe,e to nije ni 10 posto kamiona sto ima...
Tomic Toma jeste.

Izmedju ostalih ima i u Vrsanima,Sepku,Bijeljini,Brckom itd.Kad si bio dole verovatno si video u placu vozni park,tj radio si blizu te pumpe,e to nije ni 10 posto kamiona sto ima...
Tomic Toma jeste.
pa bilo je dosta kamiona na placu,znam da sam za 55 evra napunio citroena do cepa,i nisam primetio nikakvu razliku ni u potrosnji ni u snazi,..

Na lukoilu ili naftagasu je ED oko 131 sa popustima

Poslednja izmena od urednika:
I dalje ne kontam ljude sto sipaju lozak ? Jbt ja u traktor 40 god star necu da ga sipam jer je i losiji i vise ga trosi nego euro dizela, kod traktora mi je potrosnja sa lozakom bila 6l/h a sa eurodizelom 4.5/h i to na motoru sa pretkomorama ni pun dizel nije. To je razlika u potrosnji lupicu 25% a lozak jeftiniji 5-6% od euro dizela. Dobra vam je matematika svaka vam cast. Svi se grbave za tih 7-8 din. Merite kilometrazu pa cete videti koliko za iste pare vise predjete i pritom sipate kvalitetnije gorivo.

I ja sam u potpunosti istog misljenja niti u jedan traktor dosad ne sipam lozu a o autu da nepricam,, cak i da je ista potrosnja.
Gde cete u CR dizel sipat lozu, hajd inekako u stare dizel motore sa 20 i kusur godina ali u novije nejasno mi skroz.
Sto bi nas narod rekao "Sto dobijes na mostu izgubis na cupriji"

Meni opet covek sto radi na pumpi kaze da sipa u passata b5.5 samo lozak od kad je kod njega,nikad nikakvih problema,za mene je to ludost ,mada....100 ljudi sto cudi.

ja sam juce uzeo ladu 111 i prvi utisci su extra,auto je uzet za atar i po selu... 2007 god od prvog vlasnika nije reg,100.000 presao za 500e... :ppozdrav:

Nazad
Vrh