Kada niste u traktoru, vozite

Pozdrav, imam Reno Senik 2 2003 god. 2.0 16v benzin i sada bi trebao plin da ubacim. Imate li kakv savjet

Došao red da se i ja ponovim.Elantra 1.6MPI 2014 god.,kupljen od firme,održavan u ovl. servisu,pravih 190000, TNG
2y34tpu6e
2y34tpu6e
uređaj.

------------------------------------------------------------
Vidi se po enterijeru da je čuvan auto,bio kod mene na probi 5-6 dana pre kupovine.Naravno sve polovno je mačka u džaku.

Poslednja izmena:
Lep auto,cestitam i neka te dobro sluzi.Dobra stvar u ovoj prici je prava kilometraza i jedan vozac mada i to nekada nije bitno.

Ima li ko iskustva sa lanciom librom , 1.8 benzin/plin. Kakvi su ti 1.8motori ,da li imaju nekih mana? Malo sam na netu procitao da imaju neku boljku sa "varijatorom" ,ako sam dobro zapamtio ..

I ta ugradnja plina je stvarno porez na budale . Ko god ima problema sa autom u koji je ugradjen naknadno plin trebalo bi da se žali onim kretenima koji su dozvolili atest prepravki fabričkih motora , pa neka oni poprave.

Varijator je potrosan deo i u upustvu stoji da se menja pri velikom servisu.A i cena vise nije strasna oko 200e,a mozes da ga repariras za 1000 ako se razumes u mehaniku,ako ne onda platis bekome 5000.

I da samo onaj 16v od 130ks ima varijator faze,i ako kupujes cekaj da se zagreje ako krene da cekica kao JTD onda je varijator zreo za zamenu.

Ima li ko iskustva sa lanciom librom , 1.8 benzin/plin. Kakvi su ti 1.8motori ,da li imaju nekih mana? Malo sam na netu procitao da imaju neku boljku sa "varijatorom" ,ako sam dobro zapamtio ..
Ja u autu imam motor 1.8 VVT 16V 96kw/131ks
Prešao je 152 k kilometara i varijator još nije za diranje. Ima zvuk koji malo vuče na dizela, čak i kada se pali prilikom samog verglanja, ali daleko od toga da je bučan ili da čekića što bi se reklo.
Motor kao motor je sasvim ok, najsličniji fiatovom HGT-u. Kao i svaki 16V blago kasni sa odzivom na gas, ali kad ga prihvati grize zemlju. Lepo se može voziti i na malim obrtajima, bukvalno kao dizel. Propisano ulje je Selenia 20k sa zamenom pre optimalnog roka i sipanjem gotovo do crte za maksimum. Ako je motor dobar pregledaj prednji trap, ne zbog toga što je loš već zato što se tu obično najmanje ulaže. Prekontroliši i stanje patosa jer su podni limovi veoma tanki.
Potrošnja je od 6.2 do 8 litara benzina u zavisnosti od vrste puta i režima vožnje. Plin nikada nisam ugrađivao.
Kolega, ako te još nešto bude zanimalo pitaj, pa ako budem mogao pomoći, rado ću ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh