Kada niste u traktoru, vozite

Ne mora da znaci da je presao 2x vise - neko vozi kratke relacije pa tokom dana udje i izadje 10 ili mozda 15 puta i tako se najvise haba a ne kad se sedi. Slicno je i sa vratima ako se otvaraju i zatvaraju po 20 puta na dan a predje 30-50km ili ako predje 200 km sa jednim otvaranjem i zatvaranjem.

Upravo zato mi nije jasno zašto ljudi trče za autima iz uvoza , a u realno su domaći auti jeftiniji ? Dugo mi je da objašnjavam ali ako je neko kupio ovde nov auto i prešao recimo 120 000km , kad ga prodaje nemože dobiti realnu cijenu za njega jer mu konkuriše uvezeni krš sa 450 000 vraćen na 150 000 , ispran, ispoliran, oprani sicevi , malo i presvučeni ako treba , zamjenjena kožica mjenjača , gume na pedalama , presvučen volan kožom , ofarbani prekidači svjetala ,... ( ova zadnja rečenica je jako bitna , znam tačno kako se radi , ali džaba ljudi kad gledaju polovnjak na placu ili kod švercera , zaljube se , usijaju im se oči i džaba.

Zavisi sve kako je auto odrzavano, ako ima malo vise kilometara nije to nista strasno.. Imam kolegu koji radi za covjeka koji ima salon auta, a kolega mu dovozi auta kamionom, i kaze da su to pretezno auta sa taxia i sa renta cara.. Da se pohvalim imam i ja auto sa tacnim kilometrima :osmeh:, 2010 sam bio u Njemackoj i rodjak trzio da kupi ML, odemo u Mercedes i nadjemo 3 godine star, 2007 god, presao 149000km,sve radjeno u mercedesu, i kupimo, placen 24000eura, kod njega bio 5 godina, pred kraj zadnje godine uradi na njemu sve, mali servis, veliki servis, diskove, pakne, oko 2500e, i dobije ponudu na lizing Phaetona, i kaze ajd da ti prodam auto, ajd reko, i kupim za 11000 e. Kad sam ga kupio imao 203000km, za mjesec dana ce biti 2 god kako je kod mene i sad ima 261000km. Od kvarova sam imao jedan grijac...

Zato sto je tih koja su ovdje kupljena nova veoma mizeran broj u odnosu na potrebe trzista.
Pod dva Momo, hoces reci mozda da je auto kupljeno novo u Z. Evropi, istog kvaliteta kao ono recimo u Brcko gasu?

- - - - - - - - - -

Upravo zato mi nije jasno zašto ljudi trče za autima iz uvoza , a u realno su domaći auti jeftiniji ? Dugo mi je da objašnjavam ali ako je neko kupio ovde nov auto i prešao recimo 120 000km , kad ga prodaje nemože dobiti realnu cijenu za njega jer mu konkuriše uvezeni krš sa 450 000 vraćen na 150 000 , ispran, ispoliran, oprani sicevi , malo i presvučeni ako treba , zamjenjena kožica mjenjača , gume na pedalama , presvučen volan kožom , ofarbani prekidači svjetala ,... ( ova zadnja rečenica je jako bitna , znam tačno kako se radi , ali džaba ljudi kad gledaju polovnjak na placu ili kod švercera , zaljube se , usijaju im se oči i džaba.
Komentar se odnosio na ovaj Momin post.

Lično mislim da je isto . Evo zamišljam : imaju istu traku , npr u Slovačkoj i rade auta za zapadnu Evropu , i onda dodje treća smjena i neko kaže , e sad radimo za Balkan , puštaj pijane radnike i daj lošije dijelove ,...:haha:

Pa jel isti Massey iz Inglanda i iz Turske, ali nije to bitno, bitnije je trziste za koje se pravi odnosno kupovna moc.Gledao sam neki klip na YT kako sklapaju motocikle da li u Kawasakiju ili Suzukiju jbm li ga nije ni bitno. I za citavih 15 minuta promijene model na traci, znaci sad radimo neku Race verziju, za 15 min neki naked.Sve dijelove sklone, i nove za drugi model dovuku-odvuku nekakva robotizovana mala vozila, tako da.... Evo jedne sitnice,primjetio sam da onaj znak vw,mnogo lakse korodira na autima kupljenim kao nova ovdje, nego onima iz Dojclanda.Naravno da ide zwei klasa dijelova za ovdje i slicne vukojebine.

To sam i ja gledao za kawasaki. Mnogo zanimljiva stvar. Interesantno da svaki radnik u svakom trenu moze da jednim pritiskom na dugme zaustavi traku. Naravno ako primeti da nesto mozda nije kako treba. Ipak, i pored toga, traka im za 24 h bude zaustavljena samo par minuta.

Sto se trzista tice mogu da potvrdim da definitivno ima razlike. Ne mora da znaci da oni prave specijalno vozilo za nase trziste, ali prave za manje zahtevna trzista i manju plateznu moc. Tu spadamo svi mi.

Moj pokojni stric sredinom 2000ih kupio novu skodu fabiu u novom sadu i sa tim kolima ode u berlin na 2 godine da radi u nekom institutu,i kako je imao lepu platu resi da tamo u skodinom servisu ugradi siber..oni ukucali broj sasije i kažu ne moze,radjen za istocno trziste sasija ne dizvoljava po kvalitetu takvu prepravku..ziva istina..

Za sad ovo vozim...

img2016061.jpg

Dali znas kako se snalzi van asfalta. Ja bi trebalo da u buducnosti gledam nesto ali sa 7 sedista pa tu spadaju i slicni takvi tipovi automobila.

Послато са C1905 уз помоћ Тапатока

Pa ja sam malo opsednut off road avanturama pa mogu dosta da ti pomognem oko toga.. Neznam zasta ti je auto prvenstveno potreban? Za neke bas ozbiljne i teske terene nije,ipak taj auto nema blokade diferencijala vec to elektronika radi. jedino sto sam mozes birati izmedju sporog i brog i brzog hoda (za to isto nema rucica vec dugme).. Ovakav ml sa 7 sedista na zadnjim sedistima ima jako malo mesta (samo za decu tako reci) ili za odrasle ali na kratkim relacijama.. Jos jedna mana jel kad imas 7 sedista gepek gotovo da nemas.. Dosta puta sam vozio po bas velikom snegu i nije me izneverio (van asfalta).. Sta god te zanima pitaj.. JA sam sad u potrazi za malo ozbiljnijim terencem pa je ovaj ML na prodaju... :ppozdrav:

Sta te konkretno zanima oko auta.. Nisam posedovao takav auto ali sam bio u fazi kupovine takvog oa sam ih probao nekoliko.. Sa potrosnjom kao i svaki terenac tu se mota oko 10l po gradu malo vise.. Delova ima,vole malo vise da rdjaju samim tim dobro ih pogledaj pre kupovine.. Gledao sam 2 koja su bila katastrofa sve su bili istruleli pa zavareni.. Naravno u zavisnosti i zasta ti treba auto.. Ako mozes nadji nekog sa fabrickom blokadom zadnjeg diferencijala barem jel to nemaju svi..

Za micubisi delovi su veoma povoljni sto ti mogu reci. Motor 2,5d je istovetan kao u L300 koji imam ali benzinca. Pricao sam sa covekom koji ga duze vozi i potroosnja ispod 10L je nemoguca.Od 10-12L se krece pa i vise ali su veoma dugotrajni i pouzdani.Limarija svakog micubisija je problematicna i sklona koroziji gde nijedn nerdja. Ali u principu veoma pouzdan automobil koji ima dusu sto rekli , jer japanca jednom ko provoza tesko se rastaje od njih.

Sta te konkretno zanima oko auta.. Nisam posedovao takav auto ali sam bio u fazi kupovine takvog oa sam ih probao nekoliko.. Sa potrosnjom kao i svaki terenac tu se mota oko 10l po gradu malo vise.. Delova ima,vole malo vise da rdjaju samim tim dobro ih pogledaj pre kupovine.. Gledao sam 2 koja su bila katastrofa sve su bili istruleli pa zavareni.. Naravno u zavisnosti i zasta ti treba auto.. Ako mozes nadji nekog sa fabrickom blokadom zadnjeg diferencijala barem jel to nemaju svi..

Nasao sam jednog sređen nema hrđe, barem se ne vidi (možda je ostala ispod farbe).
Treba mi za rad, prevoz ambalaže, višanja, radnika u berbi, lova, planine, pčela, a ponekad i za neko kraće putovanje do 200KM, do vikendice.
Strah me za tu potrošnju i to? Koliko može da se natovari može li 1t?
Na šta treba obratiti pažnju orešao je navodno 300.000.

1Tonu sigurno moze povuci a mozda i vise jer sve zavisi od gibnjeva .Mojeg tovarim sa 600-700kg i neoseca to uopste jer nosivost mu je blizu 800 dok tereti je 1400kg . Tako da bi i L200 sigurno se igrao sa tonom tereta jer mislim da identicna resenja koriste

1Tonu sigurno moze povuci a mozda i vise jer sve zavisi od gibnjeva .Mojeg tovarim sa 600-700kg i neoseca to uopste jer nosivost mu je blizu 800 dok tereti je 1400kg . Tako da bi i L200 sigurno se igrao sa tonom tereta jer mislim da identicna resenja koriste

Hvala ti.
Ma ovaj ima ojačane gibnjeve 6 plata čini mi se.
Samo ta potrošnja ali evo vidit cemo.

Nazad
Vrh