John Deere

Isti problem imam samo bez spadanja, i što mi je luft kako mi se čini u kućištu između ramena na levoj strani kad se gleda od nazad. Zovem odmah sutra tog strugara

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Koliko ti traktori imaju sati? I da li se taj luft u ramenima, oseti i pod rukama, ili samo kad je zakacen neki priključak? Ovo me cisto informativno zanima.
 
Ja neću ni pisati da se i u mom komšiluku u Adi od metala može svašta uraditi ali dobio si dovoljno odgovora gde da se obratis.Jos jedan savet:eek:bavezno rešavaj i osovinu zajedno sa ramenima.Nemoguće je da su se ramena oštetila a da osovini ne fali ništa ili je taj Đoni od nekog kikiriki materijala pa mu se tako nesto desilo?Stvarno,koliko ima radnih sati traktor?
 
Ako nutevi drze i on ne preskace prilikom dizanja mozda je samo do sarafa i platne.
Ja sam to sam sebi remontovao bez majstora. Osovina retko kad propadne jer su ramena dosta meksa. Ramena dobiju lufta zato sto se na vreme ne promeni reparacioni set plasticnih caura izmedju kucista i osovine, i ne vodi se racuna o platni i sarafau koji drze rame pa kad dobije luft onda hoce da spadne. To je zato sto retko ko cita knjigu koja stize sa traktorom, uputstvo za upotrebu.
 
Znači kućište možda i ne mora da se skida... kod mene nisu šraf i platna nego zeger

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
To im je promašaj.Na starim serijama 30-55 osovina i ramena idu u konus i nema teorije nikad da se potroše niti oštete a drže ih platna i centralni šraf.Sada su opet vratili na taj sistem koliko sam uspeo da ispratim.
 
Nazad
Vrh