John Deere

Dugo sam trazio kuke za John Deere. Prije 3 mjeseca nadjem jednu, odem i kupim odmah.

Danas nadjem jos jednu u Njemackoj, odmah je kupim.
 
I na kraju/pocetku da li je Cvt/Ivt po potrosnji goriva ekonomicniji od obicnog PQ?
Ne bih rekao. Bez obzira na sve pogodnosti koje nude ti menjaci za mene je PQ menjac najbolji menjac za manje traktore do nekih 200 KS. Preko te snage u obzir dolazi dobri stari PS menjac koji je krenuo na seriji 8000, recimo 8x00, 8x10, 8x20... Ti menjaci su veoma dugotrajni pouzdani i laki za rukovanje, ali nisu bas namenjeni za transport. Da budemo iskreni retko ko koristi traktor od 250 ks za transport, osim za neke pretovarne prikolice sto u tom slucaju nije nikakav problem.
PQ menjac ima sve sto jedan traktorski menjac treba da ima. Odlican raspored brzina, komfor pri rukovanju i veoma veliku pouzdanost. Menjac je za pozeleti i zaista ne znam sta bi trebalo dodati takvom nacinu upravljanja brzinama.
Problem kod svih PS, CVT, IRT i slicnih menjaca je kontra vuca, to jest kad traktor gura neki teret, a u najvecem broju prikolica. Dok menjac vuce masinu i prikolicu tu problema nema.
 
Pozdrav, imam pitanje u vezi kalibracije mjenjača.
Imam knjigu, pa ću pogledat sutra tamo jel ima toga, ali da pitam koji su koraci kalibracije za 6630 STD PQ 24+24 mjenjač?
 
Pa nista posebno, ponaša se ko prvog dana, ali nekad zacukne pri promjeni smjera, neko kaže to je tako, netko da ću to kalibracijom riješiti, pa rekoh idem pitati. Više ljudi mi je reklo da se može kalibrirat, iako to što kažete ne sjećam se da sam prije to našao u knjizi da ima pojašnjeno.
 
Ja iskreno nisam do sad cuo ni video da se ti PQ menjaci kalibiraju, al ajde sve je moguce.
Ako sam te dobro razumeo tebi zastuca reverzer?
 
Da, nije uglađen baš dok sa reverzerom mjenjam smjer bez kvačila, a poweri se isto osjete, to isto kažu neki treba tako, neki kažu mora i to uglađeno bit.
 
Nije mi poznato nista slicno, pitanje je, jel se to ponekad desava, jel se desava dok je trakror topao ili hladan ili nekad kad je zagrejan a nekad na hladno, ako se desava samo kad je zagrejan ili obrnuto onda verovatno moze imati veze sa kalibracijom, jer se prilikom zagrevanja neki parametri promene i onda se to primeti.. neznam samo nagadjam...
 
Treba da menjam na john deere 6920 ramena od hidrulika da menjam i osovinu ramena su oko 800e nova,a za osovinu još nisam pitao jel neko skoro radio?
 
Treba da menjam na john deere 6920 ramena od hidrulika da menjam i osovinu ramena su oko 800e nova,a za osovinu još nisam pitao jel neko skoro radio?
Strugar Runtic iz SM je radio remont tih ramena za jednu firmu.
Raspitaj se tamo de mu je kuca,broj pa ga pitaj kako sta da ti uradi ne moras novo.
 
Nazad
Vrh