John Deere

Jeste izvod za hidrauliku.Vi ih na 4755 imate 3 komada i dovoljno je da jedan propušta i eto problema.Mića to ne ume da sredi ali zna da naplati i to masno.
 
Imam semu toga u knjizi, bas puno picaboca ima unutra... naravno ima sve objasnjeno... puno gumica tu ide.. I naravno nisam citao jer jos radi... :)
 
Propusti ulje i gura ga nazad gde ne treba što rezultira grejanje i pad pritiska u sistemu.Glavna pumpa u tom slučaju radi non stop što ne bi nikako smela i desi se ka bum hidraulike.To se kod mene desilo jesenas ali ja sumnjam na nešto drugo ne na daljinac a to drugo će Josa morati da ustanovi i sredi.
 
Ne radi pumpa stalno.Pregrevanje i otkazivanje hidraulike su simptomi.Odvrneš jedan od čepova na pumpi i izvučeš klip napolje.Ako klip ima riseva na vrhu ili bilo kakvih drugih oštećenja nije dobro.Ja to ništa nisam znao dok nije opaučila pumpa.Nakon toga sam saznao na teži način.
 
Tu se u razvodniku šlajfuju ventili koliko se sećam!!
Ako neki propušta ne može da odradi ventil rasterećenja koliko se sećam, pali ulje,

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Frezuju se kućišta i menjaju ventili jer se vremenom oštete i dobiju riseve pa propuštaju.Za sve to postoji određeni alat za podešavanje i sanaciju kvarova ali to nema svako niti zna da uradi.Imam radionički priručnik od modela 4640 i 8640 na 850 strana.Šta tamo sve nema a svaki mogući i nemogući problem je opisan i objašnjeno kako da se sredi.
 
Tako je i na svakih par strana sretnes neki specijalni JD alat. Ja sam pravio neke late za pomoc rastavljanja kvacila i kocnica u menjacu za nas 4755.
 
Kada sam menjao vučne lamele na 4630 odem kod tetka po priručnik.Odemo u radionicu po alat, kad je stao da vadi alate za zamenu lamela ja se izbečio.Kilo ključ koji steže od 1 do 5 kg za pravilno podešavanje i montažu alata.Pa poseban dodatak za modele sa 2 i 3 vučne lamele pa onda priručnik i detaljno uputstvo sa sve slikama.
 
Nazad
Vrh