John Deere

jd 1745 vocarski, za sta sluzi zuta rucica hidraulike,na crvenu se dize i spusta a na zutu koiko sam ukapirao moze da se ogranici do koje visine dize. postoji li mogucnost da se ogranici do koje visine moze da se spusti hidraulik?

De,ne zezajte čoveka,nisam stručnjak za john deere ali najčešće druga ručica služi za podesavanje sile reagovanja hidraulika ili plivajući položaj. Probaj u toku rada da je spustas skroz dole ili dižeš skroz gore i biće ti jasno čemu služi.

Ne mora da znaci da je toliko. Ima zamenskih pumpi. Treba premeriti pritiske i onda znas na cemu si.
Ne vredi 20k jedino ako je SE.
Ako je PQ menjac 6x4 tu onda nema greske. Ispravili su nedostatke menjaca sa 00 serije. U zavisnosti od stanja treba videti i koliko bi bilo ulaganje. Uglavnom i ako je taj traktor od '98 pa do '03, cini mi se, generacijski je ispred mnogih sada novih. To je ozbiljan traktor daleko ozbiljniji od tog NH kojeg imas. Ramena, ruke, poluge, zadnje osovine, glavcine, prednji most, pa jos ako je TLS.
U ovo vreme krizno kad je nov pristojan traktor 65K €, a nije bolji od tog 6410, valja se potruditi pa malo upregnuti vijuge i srediti staro. Ice to jos, a jos pre nego novo. Dizna za taj 6410 je 70ak €

Mislim da je 99god, 99% da nije stariji od 98god.
Ima reverzer na volanu mehanicki i PQ menjac.
Ima i jedan bez prednje vuce. Oba su radila lake poslove, taj je i sad u prskanju na 2m rasiren. Oba imaju siroke i duple uzane. TLS nemaju.
Inace nisam kupac, drugar treba da prodaje.

Jedan od ta dva po papirima ima. Na haubi nisam ni citao oznaku, mislio sam da to SE oznacava prednju vucu.
Ispadne da ovaj bez prednje vice ima SE oznaku.

SE se izbegava u sirokom luku 😁
Salim se. To je oznaka za skromnu opremu, da kazem "go ko postolj".
Obicno se podrazumeva da ima mehanicki reverzer, drugaciju(prostiju) konzolu, klima slabija i tako dalje. Uglavnom tehnologija starijeg modela pod brojem novijeg.

Nazad
Vrh