John Deere

Драле, овај је на време схватио.
dc28ec782976f0dd616a6a69e17c4d82.jpg

https://postimg.cc/LnQbzvFd][/url]

Нисам хтео ову слику да качим због власника трактора. Иначе ради се о Арми 1104 вуче вогела 3х35 на 28-30цм дубине.

Neka si ti stavio! Nije to nista lose, samo si podjelio iskustvo, pa kako ono bilo......

https://youtube.com/shorts/RZBNxjBPpzc?feature=share

Ovo je proba pluga koji sam uzeo, kako je bio podesen na 3x16 tako sam i ostavio, zakacio na traktor od 84ks (jd 6110) i probao zaorati pomalcirane grmove lavande......vlage ima taman za oranje, al moj nije nista pusio, ovdje ide 5.5km/h......probao sam sa 7km/h i nije se mucio,pa jos jedna brzina gore do 8 ili 8.5km/h tu je vec osjetio......

Sto vrijedi novi rus, arma i ostali, kad ni tehnicki nisu blizu njemu koji je star preko 30g.....
A danas novi traktori nisu za vecinu nasih gospodarstava.....

Pogledaj malo sto ljudi rade vani......imaju nove traktore,al ovakvi stari jos rade vecinu posla....
На много места па и на овом форуму сам чуо/прочитао за Џон Дира да је, како да кажем, доста бољи од осталих. Мене интересује, без икакве шале, шта је то што га одваја од осталих - да ли је квалитет израде или одређена техничка решења. Заиста ме интересује шта кажу власници. Ја стичемо утисак да кад се каже трактор мисли се на Џон Дира као кад се каже ауто мисли се на Мерцедес.

Ja ako mogu da odgovorim 😏
Sto se tice velikih traktora, a pri time mislim na 7 i 8 seriju JD mislim da im nema ravnih po svim kriterijumima. 6ce su vec malo za diskusiju posto ih ima raznih. Ovi prvi eMovi nisu bas nesto sa cim bi se JD mogao pohvaliti, a eRovi su vec nesto drugo i tu su zaista nekako najmocniji.
Moj neki licni utisak je da su u poseldnjoj deceniji, a mozda i malo vise svi napredovali toliko da im se priblize na jako malo.
Starije 6ice iz 00,10,20 i 30 serije takodje po mom misljenju nemaju konkurenciju u svojim vrsnjacima drugih proizvodjaca.
00 serija je donela revoluciju, ne evoluciju i tose jasno vidi kad otvorite oglase iz inostranstva.
Jasni pokazatelji su i podaci o prodaji.

Na koju seriju JD-a mislis? Nije svejedno.
Као што паор рече на 6 7 8 а не на оне иднијске без кабине.
Паоре, у чему тачно револуција?
Немој да мислиш да имам нешто против, просто ме интересује у чему је ствар.

Као што паор рече на 6 7 8 а не на оне иднијске без кабине.
Паоре, у чему тачно револуција?
Немој да мислиш да имам нешто против, просто ме интересује у чему је ствар.
Naprosto JD je sa serijom 6 promenuo ceo koncept traktora. Uvodi se nova kabina koja i dan danas postoji u seriji M sa manjim promenama. Uvodi se koncept sasije gde se motor i menjac kace na nju, a ne kao kod ostalih gde motor i menjac cine sasiju. Revolucionarni PQ menjac, novi motori itd itd
Ovaj video lepo objasnjava.

На много места па и на овом форуму сам чуо/прочитао за Џон Дира да је, како да кажем, доста бољи од осталих. Мене интересује, без икакве шале, шта је то што га одваја од осталих - да ли је квалитет израде или одређена техничка решења. Заиста ме интересује шта кажу власници. Ја стичемо утисак да кад се каже трактор мисли се на Џон Дира као кад се каже ауто мисли се на Мерцедес.

Sama kvaliteta traktora.....eno na face,tema o rusu, covjek zamjenio vratilo kardana a ono baca, savijeno.....vec novo nevalja.....kod 560 kad sam radio generalku, ispusnu granu nisam mogao montirati bez dorade, jer se nije mogla usarafit od poklopca komore.....sat vremena brusenja prirubnice da se moze ograditi......itd

Drugo je ergonomija i sama udobnost......rus i danas nema reverzer koji puno znaci.....kocnice su neusporedivo bolje,hidraulika......vecina prije obrade motora odradi oko 25000 radnih sati.....

Prije 10g kad sam gledao jd 3130......nazovem i pitam za sate, covjek kaze 35000......ja mislio da zafrkava i tako usli u pricu, uvezao ga sa 8000 i nesto sati, generalno odradio na 25000 i sad ima 35000.....jos kaze ako nesto ode kroz godinu dana, on sve placa.....motor sestak 90ks bez turba sa 5900 kubika.....i nakraju kupim imt 560.....nazalost

Al eto 5100M novi kod nas je oko 100 000e s pdv......za njega jednog kupis 3 rusa 820......jel?

Moja dva

https://postimg.cc/QVM5cHxG][/url]

Sama kvaliteta traktora.....eno na face,tema o rusu, covjek zamjenio vratilo kardana a ono baca, savijeno.....vec novo nevalja.....kod 560 kad sam radio generalku, ispusnu granu nisam mogao montirati bez dorade, jer se nije mogla usarafit od poklopca komore.....sat vremena brusenja prirubnice da se moze ograditi......itd

Drugo je ergonomija i sama udobnost......rus i danas nema reverzer koji puno znaci.....kocnice su neusporedivo bolje,hidraulika......vecina prije obrade motora odradi oko 25000 radnih sati.....

Prije 10g kad sam gledao jd 3130......nazovem i pitam za sate, covjek kaze 35000......ja mislio da zafrkava i tako usli u pricu, uvezao ga sa 8000 i nesto sati, generalno odradio na 25000 i sad ima 35000.....jos kaze ako nesto ode kroz godinu dana, on sve placa.....motor sestak 90ks bez turba sa 5900 kubika.....i nakraju kupim imt 560.....nazalost

Al eto 5100M novi kod nas je oko 100 000e s pdv......za njega jednog kupis 3 rusa 820......jel?
5900 кубика, 6 цилиндара а само 90 кс. Растерећен мотор.

Tako je.....samo redovna izmjena ulja i filtera....i nista drugo netrazi.....prica je isla da trose puno.....ovaj manji 6110 sto da radim i koji prikljucak da mu zakacim udara 7 litara po satu

Ма не верујем сипају на НИС-у али мислим да је до њих ипак, имају јако, јако истанчано чуло за осећај. 🤣

Pricaj za sebe,nit john deer nit mercedes ,nego Fendt i Rolls Royce.

Nazad
Vrh