John Deere

Hvala maticu

Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока

25000-30000 se nadje dobar 7710-7810 pa mi onda ovo djeluje puno, 20 serija do 35000, ali recimo do 22000 bi dao za ovaj.

Jaka cena ak i divar. Otisli su u bivsoj firmu 2kkm 6810, cca 13-15 000rc bez vecih kvariva. Zahvalniji od 6820 i 6920. Univerzalci strasni za jednu ekonomiju.

Remontovani menjac za autopover je oko 2 miliona din i njegov vek je navodno 7-9hilj rc u zavisnosti od forsiranja.
Naravno sve se da karabudziti samo je pitanje sta zelis.

Poslano sa mog SM-G980F koristeći Tapatalk

Kod nas u HR je ova cifra za autopowr dosta manja, kreće se u rasponu otprilike jednako kao i PQ mjenjač jedina je razlika što ide cijela jedinica, dok kod PQ se tu mogu radit varijacije kao što ste vi radili, npr samo C grupu.

Uglavnom mišljenja sam ko jednom proba autopowr/cvt/ivt/vario teško se vraća na klasiku.

A što se tiče troška posjedovanja, više nas je koštao JD u godini dana nego imt 533 zadnjih 15god 🤪

Problem je sto kad ide ide i kad pocne da zeza niko se ne odluci na zamenu nego trazi neko jeftinije resenje pa se mucis kao radi a ne radi.
Znam jedan u mojoj okolini 1 godinu vec nesto mudruju rastave sastave nikako da ustanove sta je a kao nije vario.
Dok kod PQ il je slomljeno ili otoseno i to je to.
Ali udobnost voznje je svakako na autopoveru prednost.

Poslano sa mog SM-G980F koristeći Tapatalk

Voleo bih da vidim taj PQ menjac gde je otisla C grupa?
Ako je stradala C brzina, a nije stradao poweshift, onda alal vera Dzonsonu.
Obicno na PQ menjacima prvo stradaju lamelice od PS dela, onda tek ostali njegovi sklopovi. Najpre ode onaj stepen PSta koji se najvise koristi, recimo broj 2.
Onda ljudi da bi odlozili popravku nadju slican odnos brzine i snage u drugom rangu, recimo inda voze B4, ili D1. Al to nikako nije dobro jel razno smece pocinje da kruzi kroz ulje i onda polako strada ceo PS.
Kod JD traktora je to poslozeno ovako:
Motor - Damper - Kardancic - PS menjac - Puzni reduktor (opcija) - Mehanicki menjac (A, B, C, D, E i F) i na kraju Diferencijal.
Na mehanickom delu menjaca obicno strada parking iskljucivo zbog ljudskog faktora, dok ostalo jako jako retko. To je obican sinhro menjac sa 4 do 6 brzina sa dva snopa i da bi to stradalo, a da ne strada PS deo treba zaista cudo da se desi.

Poslednja izmena:
Kod nas u HR je ova cifra za autopowr dosta manja, kreće se u rasponu otprilike jednako kao i PQ mjenjač jedina je razlika što ide cijela jedinica, dok kod PQ se tu mogu radit varijacije kao što ste vi radili, npr samo C grupu.

Uglavnom mišljenja sam ko jednom proba autopowr/cvt/ivt/vario teško se vraća na klasiku.

A što se tiče troška posjedovanja, više nas je koštao JD u godini dana nego imt 533 zadnjih 15god 🤪
Pq zakon pogotovo 24/24 8-)

Nazad
Vrh