John Deere

U Njemackoj ispostavljen predracun ua taj traktor 15000e ruke i delovi. 11000 rh, prosvirao dihtung glave i jedan cilindar otisao. Obican motor, dobar traktor al sto je mnogo mnogo je.

Čekaj, samo dijelovi i ruke 15k evra? AKo gledam cijene ovih dijelova gore izadje nekih 5-6k evra samo oni, zar im za ruke treba 9000 evra jbte?!

Čekaj, samo dijelovi i ruke 15k evra? AKo gledam cijene ovih dijelova gore izadje nekih 5-6k evra samo oni, zar im za ruke treba 9000 evra jbte?!
Samo ruke i dijelovi, ovlasten servis je izdao predracun. Radni sat mehanicara tamo je oko 80 do 120e brutto.,to bi ti trebalo da znas. Jedan dan se samo pere😂

Možeš ovdje ladno kupiti nov traktor (ako si u sistemu subvencija) za cijenu reparacije tog JD.
Ne brinem je za njih, nego se pitam sta rade nasi ljudi kad im crkne tako neki polovan sa zapada i ispostavi se 5-10k e racun za popravku. To je meni van svake pameti. Onaj ko to moze da plati ionako nece kupit polovan.

Kakvih 20000-25000 sati... Kolega je to radio na 6000, a ja na svojem na 2500 sati radio injektore i dihtung glave. Kažu za dihtung tvornička greška jer su ga mijenjali valjda na svakom petom traktoru na 30 seriji. Uglavnom 3700-3800 eura to zadovoljstvo.

Vjeruj da je i meni isto to pitanje palo na pamet mnogo, mnogo puta. Vidjam često baš bijesne polovnjake, traktore od 100-150KS, sve su to mašine od 25-35 godina, duša im izvađena 5 puta i ljudi to nekako održavaju...Prvi susjed imao MF3060, riknuo računar hidraulike, 1200 eura nov. Drugi ima Fendt 309LSA, polome se zubi na zamajcu i starterz, 800 EUR+200 EUR ruke. Jedan lik iz sela ima neki veliki CASE od 150KS, neko vrag crkao u prednjoj vuči, 3 mjeseca nisu mogli da poprave, ne znam cifru ali se priča da je bila baaaaš masna brojka.

Još je to sve sitno za taj JD6620.

Код тог Немца су све ЏД,од 4 серије до 8,од 1 год стари до 10,раде али се и кваре,и то не мало,уз перфектно одржавање.Сад је цркао по њему најбољи трактор,тај 6620,и размишља се да га прода таквог какав јесте,јер је 15000е и по њему пуно,а опет кад размисли да је само једна серија даље,6630,неопјеван крш од трактора,толико је уштројен електроником да га је жалосно возит наспрам тог 6620,можда га и поправи јер нема шта да купи да је такав као тај 6620.Углавном јака фирма,јако име,квалитет у сваком случају ал кварљиви као и сви остали,поготово ови новији.Доста треба размислити кад неке друге тракторе назовемо полупроизводима и сл.

Kod nas u selu je jedan veliki gazda kupio fendta 936 novog i u roku od 3 godine radio dva puta generalnu na motoru i svaki put 20.000 evra ceh...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Za Same 1000.6wti 2011 god zamena staro za novo org. motora je 17000€ cini mi se plus PDV
Cisto radi uporedjivanja sam naveo.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Ne brinem je za njih, nego se pitam sta rade nasi ljudi kad im crkne tako neki polovan sa zapada i ispostavi se 5-10k e racun za popravku. To je meni van svake pameti. Onaj ko to moze da plati ionako nece kupit polovan.
Znas da je na JD od naseg semberskog tajkuna sto tovi bikove rikn'o mjenjac? I majstor mu trazio za ruke i dijelove, sta mislis koliko? JD je 1800 rs, izasao iz garancije, ne znam koji tacno model, da ne lupam, nesto oko 150 ks.

Zbog toga ga tamo.prodaju, kupe nasi trgovci i ovde sklepaju ili ozbiljnije poprave i dalje prodaju. Ovde je opravak jeftiniji jer su i ruke jeftinije, delove nabavljaju kako stigne.

Znas da je na JD od naseg semberskog tajkuna sto tovi bikove rikn'o mjenjac? I majstor mu trazio za ruke i dijelove, sta mislis koliko? JD je 1800 rs, izasao iz garancije, ne znam koji tacno model, da ne lupam, nesto oko 150 ks.

Na 1800 sati na Belarusu ili Zetoru da rikne mjenjač bilo bi sramota. Poznanik iz sela ima Zetor 3320 1995. godište,, dobio ga 19995. godine novog kao neku donaciju. DO sada je 4 puta radjen motor ali mjenjač nikad nije otvoren a goni sa njim rotodrljaču od 2.5m, silokombajn, sve preteške mašine za taj motor...godišnje nabija po 500-600 sati.

Veliki traktor sumnjam da će ikad više biti novi kupljen. Imam JD, nisam neki pre preveliki fan njega, ali opet bi ga vjerojatno uzeo zbog dostupnosti dijelova, no samo rabljen, i to još najjrađe ako bi negdje našao dobar 77-7810, to je što se tiče velikog traktora na gospodarstvu.

Nazad
Vrh