John Deere

Ili svi ostali imaju kompjuter koji malo vise pazi na menjac. Pa nedozvoljava tako sta.

Izgleda da je ovde najvise do transmisije. Na 0.33 se bas vidi kad na Johnu promeni brzinu. Jednostavno traktor poskoci, dok na Fendtu i Caseu elektronika radi drugaciji posao, tj nema nagle promene opterecenja kao kod JD

Pitanje da li ostali imaju TLS ?
Menjaci rade po prilicno jednako, ali se trakcija ne prenosi isto.
Ovo oko utrkivanja i nadvlacenja su ortodoksne gluposti. Marka guma, naduvanost istih, ukupno opterecenje i jos mnostvo stvari koje nezmamo. Marketing i nista vise.
Uzrok ovakvom kretanju John Deere traktora je u novom tipu menjača koji se koristi na ovim traktorima, a to je Direct drive menjači sa dvae spojnice (kvačila).Jedna spojnica upravlja neparnim, a druga sa parnim brzinama a promenu brzine obavljaju elektromagnetni aktuatori i tako da ima manje gubitaka odnosno veći je koeficijent korisnog dejstva za razliku od CVT ili VARIO menjača.http://youtu.be/nhZXABGHelg

John Deere Direct Drive Transmission
youtu.be

Poslednja izmena:
taj sistem duplog kvacila koristi se na novim volvo kamionima. kako to predstavljaju na televizoru to je nesto novo-revolucionarno rjesenje. e sad koliko je to agresivno za mjenjac u to ne ulazim. ali je svejedno jeftinije rjesenje od vario mjenjaca za koji mi nikad necemo imat novca za opravljat. iovako nemamo za neke strane traktore. a da naglasim nemojte racunat na kineske dijelove i slicno.

Imao bih pitanjce za kolegu Paorpaor, pošto vidim da dosta poznajete John Deere traktore... Kako vam se čini ova nova 6125M serija....::traktor::

Imao bih pitanjce za kolegu Paorpaor, pošto vidim da dosta poznajete John Deere traktore... Kako vam se čini ova nova 6125M serija....::traktor::
To je dosta nezahvalno pitanje. JD kao i uvek je moj izbor N01, pa makar i u toj M seriji. M serija je koliko vidim dosta siromasnija u opremi od R serije. Mislim da je ovde kvalitet neosporan, a sve ostalo je ono sta ti zahtevas od traktora. Cenovno je verovatno znacajno jeftininji od R serije, ali da je od prilike kao i neki Kejs ili Stajer.

Taj M Јохан је 10-ак хиљада скупљи него неки Цасе или Стеур са бољом опремом исте снаге а о цени новог са Р опремом нећу да причам.Е сад,неко воли црнке,неко плаве...

Jedan 6170M treba da stigne u Backu Palanku i prema recima buduceg vlasnika dobio ga je za iste "novce" kao kejsa ili stajera tog ranga. E sad ako laze on lazem i ja, mada ne vidim razlog za tako sta.

Taj M Јохан је 10-ак хиљада скупљи него неки Цасе или Стеур са бољом опремом исте снаге а о цени новог са Р опремом нећу да причам.Е сад,неко воли црнке,неко плаве...
al je ovo smešno neobično kad neko napiše na ćirilici :osmeh:

Jedan 6170M treba da stigne u Backu Palanku i prema recima buduceg vlasnika dobio ga je za iste "novce" kao kejsa ili stajera tog ranga. E sad ako laze on lazem i ja, mada ne vidim razlog za tako sta.

Paore, sigurno malo laze jer je i sama razlika izmedju dva pomenuta imena cenovno velika, cak se i oprema poprilicno razlikuje i ako se sklapaju na istoj liniji

Zaista se nisam raspitivao kod dilera oko cene tako da je sve moguce. Mada bas bi bilo interesantno uporediti dva proizvodjaca u slicnoj opremi i snazi. Da li vredi dati 10 k vise za JD ?

Vredi kako za koga. Kad imas para za traktor od 170ks NOV, onda ti ne igra preterano da li kosta 80+pdv ili 90+pdv. Barem ja tako razmisljam. Pritom ko kupuje takav traktor verovatno vec ima jedan u avliji od tih budz-budz brendova, sto ce reci da sledeci kupuje od iste firme, zbog jednostavnosti odrzavanja.

John Deere vredi svaku paru sigurno.U startu skuplji od ostalih,ali na recimo 10.000 radnih sati da ne govorimo o 15.000 i 20.000 radnih sati ispada jeftiniji od ostalih.Imao sam prilike u kombinatima više puta da vidim sa toliko moto časova gde ih jašio svako ko je stigo i danju i noću i nisu uspeli uništiti.::traktor::

Nazad
Vrh