John Deere

Odlična plaća za RH ja sam radio u Ratarstvu sopot Vinkovci plaća je bila vrtilo se oko 4000kn, s tim da sam radio svaku nedjelju subotu, praznik u mjesecu do posla sam imo 17km u jednom smjeru u toj plaći je bio i putni trosak, kombinat radi oko 7000ha zemlje, zaposlenih 70 mozda koji covijek vise, i onda ljudi pricaju kod Todorića su najjace plaće, daleko je to od dobre plaće i to je ugovor traktoriste sto sam imo, a radnik u proizvodnji radi za 2500kuna !

dobro makar su masine uputne sta da svaki dan do podne opravljate dok ne izadjete napolje... tad ni jedna plata te zivce ne pokriva..

Vole i Rusi zeleno:
p9090364.jpg

p9020240.jpg

p9020239.jpg

Kako su se pokazale serije 6520, 6620, 6820? Recimo traktori tih serija sa po 7000 - 8000 radnih sati, jel to puno sati za njih? Koliko oni još mogu da rade bez većih problema (pod uslovom da su redovno održavani)? ima li neko iskustva?

Ma ko to može znati dal su pravi sati ili nisu, to je sve lutrija... Jedino sto mozemo jeste da se nadamo da su pravi. Kakvi su sa delovima, mogu li se lako naci?

Jel neko kupovao neku mehanizaciju u Mađarskoj, kakvi su po pitanju održavanja? Gledam po oglasima, kod nas tek po koji john deere na prodaju od tih novijih od 2003. dok ih u Mađarskoj ima baš dosta...

Kucao sam na google-u polovni traktori Mađarska i izbacio mi dva sajta, Agropijaca i Mascus, tako da sam na njima gledao. Jel zna neko neki sajt gde mogu pogledati oglase u Švajcarskoj ali sa realnim cenama (a da nije Traktorpool i Technikboerse jer tamo nisu realne cene ni malo)?

Pozdrav,jedno pitanje kakva su iskustva sa JD traktorima serije 6 ,kako se pokazao 6620 i 6330 prednosti mane ili prelog za neki drugi?hvala

Pozdrav leka ,evo da ja prenesem neko moje skromno iskustvo s serijiom 6 ,konkretno bratić mi ima 6630 znaći 130 ks i dosta sam radio i ja s tim traktorom ,traktor je za rad odličan ,udoban ,usudim se reć možda što se tiće vučnih svojstava jaći od traktora 150,160 ks , istina je da je potrošać to stoji ,također i da je skup za održavanje ,taj bratićev 6630 je 2008 godina sad ima oko 7500 rh on ga je kupio novog , što se tiće kvarova prije dva mj imao je nekoliko kvarova koji su ga sveukupno došli oko 100 000 kuna , mjenjanje su dizne ,druga turbina , brtva glave ,i nekakav ventil od reverzera ,kad se pogleda sitnica dijelova a puno koštaju .

Беларус 82,хоћеш да кажеш да је твој братић за пуних 6 година набио 7500 х? Колико ради тај твој братић земље кад набија преко 1100 сати годишње са 130 кс.?
Делови су прескупи.
Putin, zašto ti je to puno? Deran ga je samo uposlio tokom cele godine.
Za primer, brat i ja sa CASE JXU 105 godišnje pravimo oko 1000h pored još dva rusa 80ks rakovice 65ks i imt 210ks
Izvinjavam se za :off_topic:

Ako je promjenio dizne,brtvu glave, ventil u rezervoaru, procjena moja je da su tu dizne najskuplja stavka, da kostaju i 50 000kuna sto je oko 7000€, brtva glave i taj ventil jos toliko koštaju :sta:
Ako nisa drugo nije mjenjano a ta je cifra, pa koliko onda kostaju na takvim traktorima ozbiljnije popravke,
Usporedba mi smo mjenjali na zetoru forteri elemente boš pumpe i pregled dizni sa bošistom to je bilo 400€, reparacija turbine 500€, brtva glave 50€, glava kompresora 70€, i nekakav zracni ventil od multipowera 80€ što dođe 1100€ ovo gore mi zvuci malo previše, ako je cijena takva bila nije mi jasno sta tu toliko ima vrijedit moje skromno mišljenje!

Nazad
Vrh