John Deere

Ležaj na izlazu iz trube?Semering kod tog ležaja ili semering unutar trube?Menjao sam sve to kada sam ugrađivao dugačke osovine za pomoćne točkove.
060220131097.jpg
Centralna matica koja drži planetarni a prikazano na prvoj slici se steže na 80kg ali pre odvrtanja mora prvo da se popusti i skine trouglasti osigurač pa tek onda šraf može da se izvije jer u suprotnom nema šanse i šraf je M38 ali ti treba dugačka gedora ili cevasti ključ jer drugo ništa ne može da priđe.Konusni ležaj koji se nalazi na kraju trube mora se grejati da bi mogao da se svuče sa osovine bez oštećenja jer ide 0 na 0.Isto tako prilikom vraćanja mora da se zagreje na 150 stepeni i brzo nabaci na osovinu.Mi smo za tu rabotu koristili električni šporet.jd 2.jpg Na poslednjoj slici je sve komplet odnosno presek potrebnih delova i samog sastava.Kod mene su samo košuljice ležajeva bile oštećene pa je problem rešen njihovom zamenom a uzrok je ne podmazivanje ležajeva(iako postoje mazalice na trubama)kod prethodnog vlasnika.Džaba što je kod mene redovno mazano,već su bile načete.

Prilozi

• 190220131106.jpg
    190220131106.jpg
    75,7 KB · Pregleda: 81
  • 190220131108.jpg
    190220131108.jpg
    57,4 KB · Pregleda: 81
Jos nije rastavljeno, ali mi curi ulje iz trube pa ce verovatno trebati taj prvi koji je u stvari samo kao prasnjak itaj unutra semering, a lezaj ce se videti kad se rastavi.

Ako curi ulje iz trube onda je otišao onaj semering koji stoji unutra jer je ulje samo u prvom delu trube gde se nalazi planetarac.U drugom delu je suvo.Veliki je to posao ali se da uraditi.

Zavrsna obrada kod JD. Glodalicom je uklonjeno 60kg gusa sa menjacke kutije.

Poslednja izmena:
od čelika prave menjač?:sta:

Lapsus... Od gusa prave menjac.

- - - - - - - - - -

Ispravljeno :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Sta se dobija time?

Prepisano iz komentara coveka koji je uploadovao ovaj snimak:

"Цела ствар је о смањењу тежине. Да бисте добили већу тежину на предњој страни трактора. И да се постави кука ближе центру задњој осовини. Овај трактор има тежину од 3600 килограма. "

Koliko sam razume traktor se sprema za TractorPulling.

pa to mislim na te 4630 ili 4640.. ajoj ko da se nezna na sta mislim. smesni su mi kad unutri sedis kao da si na vr kabine cudno sve, i jos nema nozni gas.

Nema mnogo da se priča u vezi njih.Ako je traktor u pristojnom stanju ne poderiv je a veoma zahvalan što se svega tiče.

Cista mehanika u cistom americkom stili i u njihovoj filozofiji. Jedina mana je sto ih nema puno da su u full stanju jer su ipak davno proizvedeni.

@marijo23
Vidim kod vas u kombinatu su sve zapadni traktori i mašine. Pa i stoka koja dolazi. Gledao sam i po drugim temama, ima i novih mašina.
Pa da pitam, ako smem a ti se nemoj ljutiti, jesu li i plate zapadne? :osmeh: Ili smo tu i dalje istok.
Koliko ha radite?

Pitanja su uvjek dobro došla, a za plate ovako, ima svakakvih, uglavnom traktorista ima oko 5000kn, neznam koliko je to u vašoj valuti, ako tko zna neka napiše, dok pomočni radnici imaju oko 3500kn, a što se tiče hektara oko 1000, što je na broj zaposleni jako malo, ima nas 40 radnika, a što je najgore stalno nam uzimaju zemlju :zli:

Nazad
Vrh