John Deere

Ja sam danas dobio ponudu za JD 5080M 4WD sa kabinom, 80KS, sa reverserom, klima. Cena je 39200 plus 20% PDV. inače je to akciska cena je snižena za oko 4000 eura.Verovatno ga neću kupiti jer mi je preskup za moj novčanik, ali sam hteo da vidim koliko košta tj. koliko sam daleko od njega.

Odlicne serije traktora,po nekima i najbolje,biju preko 15000h,menjac dobar,takodje hidraulika,jedan drugar ima 7810,drugi 7800,probao malo da radim i odusevio se,jak,udoban...

@Dr.Gruja
Jesu,jedan je kod Matanovica(radi zemlju u Tovarniku,Nikincima "Tiganj",Budjanovcima..),vukao je podrivac OLT kao dondi,stamburao 400h bez problema...
Drugi ovde radi zemlju,isto vuce takav podrivac,decko ga pazario od Barisica,malo je izradjen,al jos ide i jos je suv...

Evo slika sa terena od pre neki dan.Radilo se o zameni ulja u hidraulici i menjaču i proveri hidrauličnih pritisaka na menjaču i hidraulici.
img0001.jpg
img0002.jpg
img0003.jpg
img0004.jpg

Lako i bez daske sa pijanim točkovima.

- - - - - - - - - -

Današnji teren negde u Bačkoj.Isporučena odredjena količina ulja i izmereni pritisci na nekim spojnicama na power shift menjaču.
2m2cciv.jpg
ouyziw.jpg

pozdrav drugari treba mi pomoc dvoumim se oko kupovine jd 3130 ali mu neradi prednja vuca sta treba da se odradi kod njega da se sredi to i koliko para bi izasla opravka hitno mi je da znam dal da ga uzimam ili ne

Taj sistem se (grubo objašnjeno) sastoji od hidr. pumpe, razvodnika/ventila za aktiviranje i dva pogonska hidr. motora, po jedan u svakom prednjem točku. Pošto kvar može biti u bilo kojem od navedenog, potrebno je detaljno ispitati cijeli hidraulični sistem, prvo provjeriti stanje pumpe tj. pritisak koji može da ostvari.u Nemam iskustva sa tim JD ali sam čuo da opravke nisu baš jeftine.

znaci da ce djavo ipo da izadje opravka,a kako se ponasa bez prednje vuce jel ima snsgu sta mogu raditi od poslova sa njim bez p.vuce posto sam cuo da masej bez prednje vuce nece da mrdne kako se ponasa jd

Vidjao sam jedan 3140 101 ks u radu doduse tamo je mehanicka prednja vuca i radi ali znam da je vlasnik retko koristi ako su ravne njive nema problema,doduse kod nas je i nesto laksa zemlja,govorim o uslovima kada nema proklizavanja tj da nije blato ili slicno.

Nazad
Vrh