John Deere

znaci da ce djavo ipo da izadje opravka,a kako se ponasa bez prednje vuce jel ima snsgu sta mogu raditi od poslova sa njim bez p.vuce posto sam cuo da masej bez prednje vuce nece da mrdne kako se ponasa jd

Imao sam 4230 sa pokvarenom prednjom vucom i mnogo je nespretan bez prenje v. Popravka je dosta skupa i ta hidraulicna prednja vuca je lose resenje koje se cesto kvari.

Neki noviji traktori nemogu da rade bez prednje vuce jer sila vuce je ako sam dobro zapamtio 60% nazad i 40% napred.
Kad sam gledao pomenuti 3140 on je radio bez prednje vuce dok je na njivi pored radio novi mtz 1025 sa prednjom vucom i kad je iskljuci kraj samo slajfuje.
Imam i jednog drugara ima jd isto starije izdanje otisla im prednja vuca oko 5000e su im trazili za opravku cini mi se d e hidrulicna traktor su platili 10 hilj kaze nece je praviti i rade s njim sve teze poslove.

Mi smo imali 3130 (90 ks) bez prednje vuce i isao je kao nevreme,ludilo od traktora.Problem je bio sto se vrteo kao formula i slomio mi radilicu.Pogon hidraulicne pumpe mu je sa radilice napred preko spojnice koja ide ispod hladnjaka i o tome treba jako voditi racuna.Da su skupi delovi-jesu, a i da nasi "majstori"preteruju-preteruju i to posteno sa cenama delova za njih.

Čujem, da je jednom poznaniku koji ima JD 4xxx ,parče suncukretovog stabla napravilo posla.Dok je orao stabljika se nabila u iberlauf (20-ak cm ).Traktor se posle izvesnog vremena "propišo" na više mesta a tek kući je ustanovio da je stablo suncukreta u iberlaufu.Ne znam šta su menjali ali danas ga vidim da ore.

Zato jer ce ti stari JD da pojedu novije traktore,bilo kojeg prozivodjaca,sto po ucinku,sto po izdrzljivosti,kvalitetu...

Sta mislite o modelu http://www.konedata.net/Traktorit/jd6506.htm od 130ks. Jel ima neko ovakav traktor koliko je zeznut za odrzavanje sta su mu mane i slicno ?

Ja sam imao 6610 (120 k.s.), 2003. godiste i sa njim sam orao sa regentom cetvorkom ravnjakom, spremao sa spremacem od 4.7m, malo transport 2-3 zmajevke. Prodao sam ga u Srbobran sa 4000 r. c. Ma da je moj bio novija serija ja mislim da je to isti traktor.

Ja radim vec duze vreme sa 8520 ,odrzavanje je preskupo za nas standard ali se retko kvare i to sto zamenis znas sta si radio i neocekuj u skorije vreme da crkne.Dosta su veliki potrosaci ,ali traktor je pun snage,udobnost je ko je radio sa lupam rusom nezamisliva.Sa maltene bilo kojim john dirom novije generacije moze bukvalno malo dete da radi toliko su napravljeni da budu prosti a funkcionalni a opet sa dosta podesavanja ,neverovatno je koliko je traktor od 320 ks okretan koliko mu malo prostora treba za okretanje.Na svim john dirima srce i najvaznija stavka je menjac ,negleda se nista drugo pri kupovini samo menjac da bude u tip top stanju ostalo se moze dovesti u red menjac nema popravke. Ako vas nesto zanima pitajte ,rado cu podeliti iskustva

1998. od 130. ks mislim da je 6900. Sto se odrzavanja tice menjali smo ulje na svakih 250 r.c., Moj nije imao puno elektronike. Inace on je bio SE (sto je oznaka za modele sa slabijom opremom nije imao prenje blatobrane, nije imao tegove, nije imao reverser, nije imao pomocno sediste...). Sto se potrosnje tice nemogu reci da nije trosio, ali u tanjiranju sa John Deere od 32 tanjitacom je isao brze od Belarusa 1221 koji je valjda imao consum tanjiracu 32 diska i trosio pola litre manje po jutru.

Serija JD 3050 je stariji model ovog proizvodjača ima šestocilindrični motor sa 5,8 l zapremine i oko 92 ks.Dosta pouzdan traktor sa udobnom kabinom (SG2).Ima 4 brzine spore, 4 brze, 4 unazad.Ove brzine se menjaju sa prkidom toka snage znači sa upotrebom spojnice.Osim toga ima i Hi-LO što znači da svaka brzina može da se uspori bez prekida toka snage (bez upotrebe spojnice).Obično ima dva para izvoda spoljne hidraulike.Sam hidraulik traktora je snažan i ima regulaciju vuče i regulaciju položaja.Neki modeli imaju i kompresor za vazduh i u zavisnosti od opcije i za koju je zamlju namenjen bio ima izvode za kamionske prikolice i za traktorske prikolice.Ako je bio namenjen za Francusko tržište ima poseban izvod za hidraulične kočnice na prikolici.Kompijutera nema samo kontrolne sijalice koje upozoravaju da nešto nije u redu.Kabina može biti sa klimom i sa grejanjem, a može biti i bez toga u zavisnosti šta je vlasnik tražio.

Hvala vam puno, sada samo jedno pitanje u vezi potrosnje goriva jer svi pricaju da ovaj traktor mnogo trosi u odnosu na konkurente od 95 konja mislim na masey 3080..

- - - - - - - - - -

kakva je potrosnja na ovom traktoru u poređenju sa konkurentima?

U transportu mnogo troši i nije namenjen za vuču prikolica nego za rad u polju i ako se pravilno agregatira i pravilno vozi ne troši ništa više goriva nego konkurentni traktori.

Najveca neistina na forumu je da JD traktori mnogo trose. Moje iskustvo sa JD motorima od 70 pa dp 220 ks pokazuje upravo suprotno. Odgovorno tvrdim da je JD sasvim prosecan potrosac i da slobodno moze da stane na crtu jednom IMT-u 542(9) koji trosi kao upaljac, ali da nikako ne moze da se meri sa belarusicem koji zaista trosi vise nego sto sam ja ocekivao, ali jos uvek u granicama neke normale.

Aj kad budemo radili drzavnu zemlju. Cekam da izvade repu.
Slika je bilo sa zamene ulja i filtera, slikao jedan sto voli Air Bagove.

Nazad
Vrh