Sloba31
Član
Ne znam zasto 10 stepeni. U literaturi pise min 5 i da ima vremena da se preparat osusi pre eventualnog nocnog mraza.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Preporuka od strucnjaka, prskaj kad je 10° i minimum 4 sata posle prskanja mora da bude lepo vreme...
U svakom slucaju sigurnije je prskati kad je 10 stepeni nego kada je 5 ili isod 5, i tu nema nikakve greske. Mnogi preparati postaju fitotoksicni ako se prska po hladnom i vlaznom vremenu...
To da neki postaju fitotoksicni u odredjenim uslovima je tacno.
Ipak dobro je da ljudi koji su zakasnili sa plavim prskanjem znaju da postoje preparati sa kojima mogu da prskaju i pri nizim temperaturama.
Da li uopšte ima smisla da prskam sledeći vikend ako vreme posluži, nisam stigao u njivi da oprskam, pošto sam slobodan samo vikendom a bilo je i drugog posla...konkretno, list je opao oko 7.11. tj pre više od 20 dana a manje od mesec dana?
Ako nema smisao, pogotovo znajući da će na proleće dobiti sa gornjom granicom bakra, da ne prskam "džaba"?
Pitam da li ima smisla iz razloga što je list opao odavno, a prskanje bakrom je preventivno, taj momenat je davno prošao...
Dali sada mogu vocke da se prskaju sa plavim kamenom i ako moze koliko gr. na 10l vode .
Prošle godine nisam prskao zbog vremenskih uslova ,nisam primetio ništa negativno .Da li uopšte ima smisla da prskam sledeći vikend ako vreme posluži, nisam stigao u njivi da oprskam, pošto sam slobodan samo vikendom a bilo je i drugog posla...konkretno, list je opao oko 7.11. tj pre više od 20 dana a manje od mesec dana?
Ako nema smisao, pogotovo znajući da će na proleće dobiti sa gornjom granicom bakra, da ne prskam "džaba"?
Pitam da li ima smisla iz razloga što je list opao odavno, a prskanje bakrom je preventivno, taj momenat je davno prošao...