guest 43101
Član
Radim 120-150 kg MAP po kj ili 200-220 kg NPK U proleće 100 kg urea + 100-120 kg An ili SAN,zavisi od potesa i preduseva,đubrim napamet znači be anslize,prinosi se kreću oko 4000 kg po kj ,bude i do 5t ali bude i 3.Zemlja je pretežno kod nas Alkalna i ima višak CaCO3.Prošle godine sam radio ječem kao i pšenicu stim da je rađen regulator i 1 zaštita.Prinos nisam merio ali pošto su i komšije imale suncokret kombajn je pravio krug na pravu duž (385) i nije mogao da izađe do kraja bunker je 4000l.Nešto malo sam nosio i hektolitar je bio blagi očaj 58 .Kod nas u sely niko ne radi za sladare nego sve ide u stočni.Meni sada treba za slad znači da prinos nije ns prvom mestu nego kvalitet.
auuuu bre mnooooogoooo djubriva........
Ja vec par godina radim stocni jecam Bingo, a pre toga sam radio pivarac nektariju i batalio.......
80kg/1kj map predsetveno
setva obavezno 1 oktobar +- 2dana
Prihrana kad krene vegetacija 150 an/1kj (polovina marta)
Zastita SAMO po potrebi, (zadnje 2 godine nije radjena)
i takodje neradim prskanje protiv kirova u bingu, toliko rano krene sa porastom da korovi nemaju sansu. Kada jecam bude do kolena neki korovi nisu jos ni krenuli da rastu, kao i uglavnom sve ostale sorte jecma.....
Zato sve ovo sto pisem Vazi samo za Bingo!
Prinosi
2017 4t/1kj prosek
2016 i do 5t/1kj
Inace iz iskustva, sto tvrdja zemlja bolji prinosi. Na zemlji 1 klase sam imao najlosije prinose.....