talianu
Član
Zvao sam rekli tek u četvrtak da se javim.I ta varijanta mi odgovara ali bi sada jel mogu da radim bez problema,kod nas je retkost da uđemo u njivu u ovo doba.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prosle godine polega samo na jednom delu gde je bio preklop prilikom rasturanja...
Koliko vi solite u jecmu?
Ima moj kum celu prikolicu prve reprodukcije, meni je nudio, ali ja ne planiram sejati jati jecam. Ako ti treba javi se na PPHitno potreban jari ječam,molim za pomoć ko zna gde ima da se kupi seme.Zvao sve i svi završavaju da moram u Maltineksu završiti ugovaranje.Svaka pomoć dobro došla.
Inače ove ozime đubrim sa 100 uree+50 SAN,naravno obavezno regulator rasta.
Ima AGRO SAVA, preparat je nov i zove se Amanet i ide ga 1,2 l po ha.On jedini može da ide u ječmu,a za pšenicu može i Palas ali ne i za ječam.Dali ima neki preparat za prskanje protiv divljeg ovsa u jecmu.
Послато са F3111 уз помоћ Тапатока
Cika Aco(vidim da vas tako oslovljavaju na forumu) hvala puno na info. imam neki jecam iz sopstveme prerade ali mi se pojavilo veoma malo divljeg ovsa pa bih da ga se resim.Ima AGRO SAVA, preparat je nov i zove se Amanet i ide ga 1,2 l po ha.On jedini može da ide u ječmu,a za pšenicu može i Palas ali ne i za ječam.
Danas stiglo seme i odmah posejano 4.2ha jarog ječma Scarlet firme Cosun Cereals.Na 4.2 ha otislo oko 890 kg semena.Seme nabavljeno zahvaljujući članu Talianu.
Pronela se vest da ću iduće godine da napunim 60 pa me zato tako zovu.Cika Aco(vidim da vas tako oslovljavaju na forumu) hvala puno na info. imam neki jecam iz sopstveme prerade ali mi se pojavilo veoma malo divljeg ovsa pa bih da ga se resim.
Послато са F3111 уз помоћ Тапатока
Svaka čast za informacije.
Kod nas(sladara Maltinex) je Nektaria zastupljena na 95% površina i npreostalih 5 % eksperimentišu sa LG sortama ,koji su ujedno i njihovi rojal kupci pa ne možeš doći do semene nikako i imali su kangoo ali ne znam ni jedan podatak za njega.Skarlet je imao problem sa proteinima zbog jesenje setve ,direktor iz CS-a me je pitao jel planiram za stoku ili za slald zato što su proteini u korelaciji sa dužinom vegetacije ali isto tako je dužina vegetacije u korelaciji sa prinosom.Tako da mi u prolećnoj setvi dobijamo manji prinos i bolje pivarske karektiristike ali se postavlja pitanje rentabilnosti.U zapadnoj evropi se ječam za slad masovno seje u proleće u jesen nikako,ali ne žive od roda nego od subvencija,za naše terene su veliku primenu su našle te plastične sorte koje možeš sejati od oktobra do aprila.Kod mene u selu živi čovek koji zastupa firmu saten union i vidim da imaju veliku paletu ječmova a ne mogu ga nahvatati ko da je brazilu a ne dve ulice od mene. Imali su ogled eno iznad par postova rezultati,mislim da ih zvanično ne uvoze.