Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
to je onda 65oo kg.Zmajevka je 10 kubika ,u kubik stane oko 650 kg ječma ,ako je hektolitar 65.Znači oko 4500 kg.
Ovako bi trebalo, izmeriti hektolitar , pa puta 10, to je tezina jednog kubika u ovom slucaju jecma. Zatim se izracuna zapremina prikolice i pomnozi s ovim dobijenim brojem
Ovde daju gustine za dosta materjala,al mislim da nema jecma
http://www.tehnopan.com/w/korisno/specificne-tezine-materijala-medija/
sad vidim da je to visoka matematika sa razlomcima i trećinamaKoliko može da teži 2/3 Zmajevke ozimog ječma?
To mi je prinos sa 1,5 jutra, pa me interesuje koliko bi to moglo biti otprilike.
Ništa ne izovozim na silos nego ostavljam kući jer mi treba kao hrana za svinje.
Nekima i kad izracunas moras dati naocare da bi se uveriliKo veruje za prinos veruje , a ko ne i ne mora ( verovatno misle da ako oni ne pišu uvek pravo stanje to i drugi rade ) , mada mogu i dokažem jer imam vagarske listove za uslužno merenje
Što se tiče odokativnog merenja procenjeno je da u Ljutomerki ima 4t jer nije bila baš puna ( kad je puna stane 5,5 t npr. žita u zavisnosti od zrna) a ječam je kažu stariji kombajneri i do 20% lakši , a kad je izmereno bilo je 4,7 t
U drugoj prikolici Kikinda nosivosti 4 t u donje stranice procena je bila da ima 1,5 t ali kad je izmerena ispostavilo se da ima 1.9t
I to je prinos za 1,5 kj
Prema tome ko zna da računa nek računa .....