Jecam 2015-2016

Evo koja i od mene, slikano za praznike.

7240dfc238cfef6fe73c12ce91d7a43f.jpg

75b97bc9dec12d76b4222333d0d05e3d.jpg

Ako je podi koji skroz garav klas to nije strašno, uglavnom je to zbog loše fungicidne zaštite semena.

Prošle godine u originalnom semenu LG Paso bilo dosta zrna tritikalea. U vreme vlatanja mestimično se njiva plavi od vlatova.
Ove godine već nije bio takav slučaj. Takođe originalno seme.

Danas obisao jecam i nisam zadovoljan kako je odradio regulator rasta,kao da nije bilo efekta ili jecmu treba jaca doza,isao sam sa dozom od 1L/ha dok je na tritikalu ova doza uspela da odradi svoj posao.

I kod mene je isto Cycocel lose odradio u jecmu. Isao sam 1,5 l/ha, u psenici je odradio odlicno, ali jecam kao da nisam prskao.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Koliko procentualno moze biti umanjen rod jecma zahvacenog mrezastom pegavoscu? Obzirom da je radjena jedna zastita,ali ovih dana pegavost zahvata zastavicar.

i kod nas je isti problem sa pegavosti, ali kad idem kroz parcele negde ima bas dosta a negde gotovo ni traga... radili smo zastitu acanto plus i isto mi se pokazalo kao i gde je falkon radio. znaci nisu ni jedan radili. inace jecam izgleda ekstra, a sada ta pegavost ima da mi zivce pojede...

Iste muke i kod mene. Lep ječam, jarko zelen. Taman.
Al ima pegavosti na donjim listovima, polako kreće na zastavičar a ječam već 20% krenuo u nalivanje zrna.

Iste muke i kod mene. Lep ječam, jarko zelen. Taman.
Al ima pegavosti na donjim listovima, polako kreće na zastavičar a ječam već 20% krenuo u nalivanje zrna.
Pre neki dan radili kod kolege sa Ceresom,uzasno mu rdjavi listovi neznam jel uspelo pala kisa uvece,ja pre nedelju ipo dana radio sa Duettom i sad ima samo malo pegavosti.ako tako ostane super.inace jecam odlican.

Nazad
Vrh