Jecam 2015-2016

Ja juče obišao moju sorta bc Vedran, na moje iznenađenje izuzetno zdrav ,prskan je prvi put malo kasnije jel sam smatrao da nema uslova za razvoj bolesti kada su svi prskali,drugo nisam uradio,u ataru ima svašta a pojavile se vaške ljudi poludeli sa prskanjem i to sa kontaknim ...koliko im je to pametno videćemo.Našao sam dva tri klasa na 20 m 2 sa vaškama,ne prskam više.

91dl53.jpg
91dl53.jpg
6tguir.jpg
paso odradjeno sve u fulu

vNmhekq.jpg
[/IMG]
SOYjCyE.jpg
[/IMG]
dqe2BGh.jpg
[/IMG]Kako sam registrovan tek od juče ove slike su trenutno aktuelne, sorta je ns pinon seme dobijeno kao donacija za poplavljene krajeve. Posejan je 1.11. posle skidanja kukuruza, setvena norma 200 kg semena na 80 ari,koje je razbačeno sa vikonovim rasturivačem i zafrezirano sa tomom vinkovićem i njegovom frezom, osnovno đubrenje 16-16-16 ruska 200kg, prihrana u drugoj polovini marta sa samo 100 kg amosulfana, bez tretmana protiv korova i bolesti. Znam da nije tako trebalo da se radi i da sam trebao da tretiram bar protiv korova ali sam zbog vremena zakasnio mada nema previše trave. Za prinos ćemo da vidimo na kraju meseca a posle toga se radi analiza zemljišta da se vidi šta na ovoj parceli fali da bi se dovela u pristojno stanje, jer je ovde do prošle godine bio voćnjak šljiva 30 godina i nisam u skorije vreme izvlačio stajnjak koji je na našim zemljama neophodan.

Današnje slike ječma, koliko će platiti, to ću nadam se vidjeti za oko 25 dana, a to treba dočekati......uf

Danas sam video ječam od jednog prijatelja.Nema nikakvih tragova traktora po parceli.100% nije prskan a zelen kao gora.Pitaću ga koja je sorta u pitanju.

Prijatelj je danas skinuo jecam u susednom selu. Prinos 2500 kg po ha, katastrofa bozija.

Manjević i Matić, jel znate koja je vlaga bila? Nešto mi rano za vršidbu ječma, ali ako ga je dovatila neka bolest ili nešto pa sazreo brzo onda ok. Ja moj sigurno još nekih 10-ak dana neću skidati, još se onako malo zelenka...

Nazad
Vrh