Jecam 2015-2016

Drljačom nakon setve. Ko ima čime posle setve i valja.

ima puno kiše i relativno topli dani za ovo doba godine, ječam raste iz dana u dan, tako da mislim da će ovo vrijeme nadoknaditi kasniju sjetvu, onu u 11mj, a kako je počeo nicati, već sam mislio da ću ga zaoravati na proljeće

I kod mene ima mrežaste pegavosti, pa da pitam, čim vreme dozvoli mislio sam da idem sa falkonom, jel on dobar kurativni fungicid?

koja temperatura treba biti da se može prskati, najavljuju snijeg, pa možda poslije kad zatopli????
ja ću sutra do njive, da vidim, dosta ljudi priča da se pojavljuju bolesti

Ja koliko sam čuo, prskanje ne bi trebalo da se radi ako su noćne temperature manje od 5 stepeni. Kad noćne pređu 5 onda ću prskati...

Bio sam jučer na njivi, nema nikakvih tragova bolesti, našao sam na jednom listu, al to mislim da je od gnojiva, od prihrane......

Evo i mojih parcela sa jecmom, za sada sam zadovoljan, prvi je sejan 10. oktobra, po vlaznom, tako da je ispao odlicno. Prihranio sam ga 7. februara sa 100 kg Ureje po ha. Mislim da mu bacim jos 100kg KAN-a po ha.

Na drugoj slici je jecam posejan 24. oktobra, prihranjen 6. februara sa 200kg Ureje.

21l7uoj.jpg
[/IMG]

Obisao sam danas jecam Nonius je u pitanju.

image uploading site

Morace izgleda da radi regulator rasta. Visina je izmedju 25 i 30cm. Malo je jace zemljiste prosle godine pre kukuruza je na tim parcelama izvezeno dosta stajnjaka i svinjske osoke. Gde je bacan samo vestak jecam je relativno manji i mislim da nece biti problema.

Sutra idem sa jednim strucnjakom u obilazak pa cemo videti sta mi je ciniti.

jel nije puno baciti 200kg uree, pogotovo za prihranu????

nebojiš se da će poleći????

evo slika iz 15. 04. 2014.g. kada je bačeno malo više gnojiva, 100kg 15:15:15 i oko 150kg KAN-a, koliko je visok, i kada su bile poplave i one jake kiše, sve je bilo na zemlji, više nikada na ječam nisam bacio toliko gnojiva, visina oko 130cm

Ivanz Taj dan je otac bacao, ja bio na putu. Pa je on bacio 200kg, gde sam ja bacao, isao sam sa 100kg Ureje po ha.

Jedno pitanje, sejao sam dosta kasno Paso i Amoroso jecam ista njiva po jedan dzak, pola pola posejano, pojavila se palamida i kupina itd... Posto do sada nikada nisam prskao jecam, a psenicu prosle godine prskao Mustang-om, da li to sredstvo moze i u jecam, i ako moze, kada bi trebalo posto su kod mene nocne temperature minus 1-2 kako kad...

Ivanz Taj dan je otac bacao, ja bio na putu. Pa je on bacio 200kg, gde sam ja bacao, isao sam sa 100kg Ureje po ha.

možda još budem otopio UREU, i prihranio sa otopinom, ako bude trebalo, pred kraj 3 ili početkom 4mj, i samo još pratim bolesti, pa ako bude trebalo, da prskam....

travu nisam prskao, samo ako bude trebalo.....jer nebude trave u ječmu, barem nisam imao do sada, nego kada ga ovršim, onda počne trava rasti, i malo ju pustim da ide 10tak cm, i onda oranje

Nazad
Vrh