Ječam 2024/2025

Ja ima stocni sirak jedno 4t mesam sa kukuruzom i jecmom.

Ja sam radio regulator prvi put ove godine. Između 2. i 3. kolenceta ostalo svega nekoliko cm.

Čujem u Botošu počeli sa skidanjem ječma....?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

bratić je danas dvojici skidao ječam..na nekih 23jutra prosjek ispada 19m po jutru...kod jednog malo bolje a kod drugog malo lošije
nije bilo polega, osim na zadnjoj gdje je prekinuo kombajniranje zbog previše zaperaka...
sorte casanova al njega su prekinuli zbog zaperaka jako puno, i etincel, bingo, kum
najbolji bingo 24m, najlošiji casanova al nisu ga dovršili al po kombajnu i bunkeru kaže bratić preloše, i kum je jako podbacio, oko 17m..sve su njive tu blizu jedne drugih...a u pitanju je jedan od boljih dijelova atara po kvaliteti zemljišta koji u iole normalnoj godini bez puno gnojiva daje 45m od šale...Za Bingo koji su skidali blizu moje njive, unazad 10dana vukao mi je na 40+ m....
na kraju dosta lagan, mršavih 22m,...temperature su presudile a i nedostatak padalina od početka godine..

ja svoj Barun planiram u srijedu/cetvrtak...danas sam gledao, obećava mi i dalje al nakon ovoga ne znam....saznat ćemo brzo

danas jednom usluzno.na10 jutara stocnog prosek mu ispada 26m.pre par dana u prici s vlasnikom parcele ocekivalo se daleko vise

Oboreni su i ovde mnogi ječmovi a mnogi i stoje lepo.Nije isto ako mu je genetika takva da ne raste više od 80-90 cm ili ako ode na metar ipo visine, tu mu je zapečaćena sudbina bez obzira na sve.
Prije sijao jecam za stoku , 10 godina jednu OS sortu , jako dobro rodila , niska ali volela da polegne, nije padala na zemlju ali je polegala , presao na neku BC sortu preko metra rasla i nije polegala a mozda i veci prinos imala , tako da nije ni sve do visine, obje sorte 2 reda zrna u klasu .

Ne znam, kod mene se nikada nije desilo da te visoke sorte ne legnu u crnu zemlju.Ne bitno koja je semenska kuća u pitanju.

Čujem da su kod nas počeli da skidaju ječam prinosi su od 44-55m. Ja moj neću skidati sigurno još jedno 10 dana

Poslednja izmena:
mi vec 3dan usluzno i zasad se prinosi vrte tu od 25-30m po jutru prosek i to kod dobrih domacina i na njivama gde smo u normalnim godinama skidali 50-55m.ovo je sve sa njiva gde nije bilo polega a sto se tice polega taj se nece moci vrsit kod nas do kraja juna

Čujem da su kod nas počeli da skidaju ječam prinosi su od 44-55m. Ja moj neću skidati sigurno još jedno 10 dana
svaka cast ljudima

mi vec 3dan usluzno i zasad se prinosi vrte tu od 25-30m po jutru prosek i to kod dobrih domacina i na njivama gde smo u normalnim godinama skidali 50-55m.ovo je sve sa njiva gde nije bilo polega a sto se tice polega taj se nece moci vrsit kod nas do kraja juna
zbog zaperaka ili?

ja gledam moj i ostale koji su legli a ima ih ako se to cekalo do kraja juna to ce bit corak onda

Овде су косили полегли јечам, 22-25 метара по јутру. Кажу гуши нови јечам што је никао.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh