Ječam 2024/2025

1 метар 100 килограма, да се не помеша са кубним метром.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Evo da vam pokazem tugu

Ovako izgledaju jecmovi kod nas,otprilike 70% njiva,onih koji dobro rade zemlju
95J5Gmv.jpeg
t5lh9iC.jpeg
nisam slikao danas nista

na kraju posle vage

vlaga 15%
cena 18.30
prinos 37m/kj

Nije to baš tolika tuga onda...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
nazalost jeste jer je trebao ici preko 4,5t kj--mozda i rekord neki

juce komsija skidao ima 41m al mu polog bio mozda i ako je svega 10% na njivi

samo on "spavo" prosle nedelje pa mu vlaga juce bila 10,mogo ga skidat pre nedelju dana sigurno,izgubio sigurno na kilazi

ponavljam se ali jos jednom da kazem

to mogu da potvrde i nesto nize kolege od subotice(topola,srbobran itd)
svako ko radi iole ozbiljno zemlju jecmovi su imali vise nego dobre uslove i izgledali su neverovatno

e onda dodje ta kisa sa vetrom 5maja i uradi to sto je uradila

sve u svemu,nisam nezadovoljan samo konstatujem da je malo nedostajalo do vrha ali jbg

vec na jesem idem sa promenom a to je redukcija vestaka---bacace se samo na prolece

Ja sam prekljuce vro, po proceni kombajnera oko 3.5t/ha
Delovalo je da ce dati mnogo vise ali nije
Tako da bih ja bio presrecan sa tim prinosom.

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Nemojte zaboraviti da nam nisu iste zemlje. Ima razlike u jednoj k.o. a kamoli na drugom kraju države.
Nego @Lule28 ko plaća 18.30? Konfido?

Nemojte zaboraviti da nam nisu iste zemlje. Ima razlike u jednoj k.o. a kamoli na drugom kraju države.
Nego @Lule28 ko plaća 18.30? Konfido?
matijevic i salas su danas bili 18,50din na 14% vlage

neznam sta se desava sa konfidom tacnije agro glob il kako se vec zvao iz novog sada firma,bila je zatvorena firma pocetkom proleca poslednja info sto sam cuo

ovde najbolje sto sam dosad skidao 32m sto se tice proseka ukupnog.proseci su tu oko 25-28m .najvece prinose po parceli je bio jucer 38m al nije bilo polega.danas sam skidao drugu polovicu kod jednog coveka sto je ispao na kraju jako dobar ogled.rana setva skinuta pre 10dana i prosek bio 29m a ovo sto je kasnije posejao 15ak dana jer odustao od setve psenice bio prosek 21m.tacno ga je ova toplota pocetkom juna ubila kasnu setvu.sutra krecemo nama

Овде код појединих где није поваљао ветар око 50 метара по јутру. Мало ко продаје, носе кући на складиштење.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh