Ječam 2022-23

Сачекај да га прво покосиш па онда тањирај. Ниси ти видео шта је жут јечам, ово код тебе је нормална ствар и појава у ово доба године.

A ovo je rdja?
ec94956524c647172f64dc3acdd0c52c.jpg

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Da to je bolest, ništa strašno, oprskaš kad otopli i to je to. Ječam izgleda top inače.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Planiram sutra,preksutra pred najavljenu kišu da bacim prihranu na ječam pa razmišljam šta da bacim da li da idem sa 70-80kg ureje po jutru ili jedno 100kg an-a?

Carmina
Ima dosta bolesti ali mislim da će se srediti na proleće.Za sada bez prihrane.
2d01aae2fc8eef6096f552493c44c983.jpg
9e16c6cb3674338e000c2af843b077fb.jpg

Послато са SM-A127F помоћу Тапатока

Ни мој није бољи, али ја се не предајем. 😁

5axoJ1j.jpg

B2mVjBm.jpg

VB9cGEm.jpg

Carmina, посејано око 185 kg/ha 10. октобра. Предусев кукуруз (силиран), извучена осока и затањирано.

Гледајући њиве са јечном у пољу, по боји може да се одреди кад је који сејан: што жуће, то је раније; што зеленије, то је касније.

Као што је већ спомињано у теми, јечам сваке године зна да пожути и касније се извуче. Ова година, односно јесен и зима, су ектремне па је и јечам у ектремном стању. Да ли нешто може бити од овог јечма? Не знам, баш оволико жут мени није био досад. Пратимо...

Iskreno ovo je baš prežuto. A nije ni bilo nekog velikog mraza pa da toliko ječam požuti od njega. Koliko je bilo? -8, -7 i to kratkotrajno, što nije uopšte mnogo za ovakvo žutilo...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Će se oporavi, bio je pun tečnosti tojest lisna masa kad su ga oni mrazevi iscedili, ta lisna masa svakako otpada tako da čim krenu temperature gore i on mora da ozeleni.

Situacija kod mene...uzmem seme od komsije sa tavana,bog zna koja reprodukcija,posejem negde oko 9. Oktobra sa imt sejalicom i ostalo podeseno kao za zito,kad sam ja dosao kuci a ono pola sanduka semena ostalo,ispalo 75 kg po jutru...komsija sejao nekih 15-20 dana posle mene isto seme sa tavana,eno moje izbokoreno kao ludo,ne znam dal da prihranim uopste,al zuto bas kao gore na slikama dok kod komsije tek sad zatvara redove ali eto listovi cisto zeleni...pratimo situaciju,tj on vise pa me obavestava da imam oko cega da se brinem licno mislim da ce se moj jecam izvuci ali ne znam sta je pametno kad je tako dobro i jako izbokoreno,dal da prihranim ili ne,da ne polegne..?

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Nazad
Vrh