Ječam 2022-23

mi sto nismo prskali smo najebali sto nismo prskali
ovi sto su prskali su najebali jer su bacili verovatno hemiju i herbicid u prazno
tako da isto nam se Fata

Čemu nerviranje? Nek smo mi živi i zdravi, žitarice će i onako biti skoro pa džaba izgleda. Još ima mi njima da platimo da bi uzeli naše a ne ukrajinski ječam i žito....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nema nazad...i do sad se dosta uložilo pa je glupo odustajati.....Ako ništa,dići kredit da se izgura kako dolikuje i ovaj sezonski pad,

Prošle godine nisam ni ušao u parcele sa prskalicom.Hladno, hladno, mrazevi samo što ga nisu snašli Moćni Rendžeri.Kada se konačno uvremenilo počeo da klasa i ćao.Pratili razvoj situacije, nikakvih bolesti niti pošasti u vidu štetočina i na kraju odvala od prinosa.Sada imam drugu malo kasniju sortu, pratim pa ću videti šta ću raditi a pre svega treba da se povuče i voda iz nekih delova parcela tako da je prskanje relativno.

vi ste drugi reon :ROFLMAO:
kod vas i suncokret dao preko 20m

ne bih ni ja bio zabrinut da je ovde tako

NS 565, odrađena juče druga prihrana 136kg/ha AN.
IMG-20230331-154545.jpg

nisam ni rekao da je idelano ali da je situacija bila mnogo bolja jeste,to je tako pa tako

i naravno ne kazem da ste vi krivi sto je bila takva situacija kod nas

Napisao sam to samo zbog toga sto sledeca nedelja najavljena neko ludo vreme sa minusom,snegom,kisom u 3 dana...da li ce tako biti neznam....opet neznam kako je kod vas bilo ali kod nas nekoliko dana je ujutru bio poprilican minus a da li herbicid i fungicid deluju tada to je pitanje
Sve u svemu mislim da je zajebano bas vreme

Sta se desilo kad se prskalo po hladnom vremenu?
Kod mene neki su prskali pre nedelju dana zita sva

Nije ni moglo da raste kad sa 17+ dnevne,nocna i jutarnja padne na -3 -4 i jebe mu kevu
Ogromne oscilacije i zaustavi ga
Kako je izgledalo na karaju februara obecavalo je bas i zito i psenica,sada vec neznam

Pisano je više puta o svemu, vremenski uslovi su takvi kakvi su, grešaka je uvek bilo i biće, najgore je što sad ima puno stručnjaka koji imaju zemlje samo ispod noktiju i oni rade za firme koji prodaju tu hemiju a hemija mora da se proda i troši jer mu od tog zavisi plata a odgovornost nula a ovaca za šišanje uvek, sve to prođe samo što i život prođe a vreme ne možemo vratiti i da popravimo greške ali no.

Nazad
Vrh