Ječam 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja da nabavim seme zemljak, a kad padne neka kisa tad cu da sejem pa makar i za Novu Godinu. Jer u ovakvoj suvoj zemlji nema svrhe sejati, a i misevi bi desetkovali posejano. Ako nadjes slucajno javi. Pozdrav

Ja sam polovinu planiranih povrsina posejao do 15 oktobra uhvatio ove kise i malo vlage za polovinu jos uvek cekam da padne kisa pa da sejem inace nema svrhe sejati u suvo.

Gde planirate da prodajete taj pivarski ječam osim u pivare, ili je i on dobar za mlevenje pa u hranu stoci?

Moj Nonius nikao super.:osmeh:
Imao dovoljno vlage a nicanje.Jedino mi zao sto nisam povaljao poslije sjetve.

Jecam na gruberisanom
2r4poq1.jpg

Poslednja izmena:
danas posejano oko 35ari jecma sestorednog tavanskog, poorano pre kise, danas jedan prohod setvospremacem, posejano i zadrljano, inace seme zapraseno sa tebukonom i baceno oko 100kg

Je l' zna neko nesto o jecmu nektaria. Ne mogu nista da nadjem na internetu. Kakve prinose daje, koja je semenska kuca...

pravo da ti kazem ona flasica tebukona ide na 100kg, a seme je tavansko nije ni trijereno nego iz kace u ono bure za zaprasivanje / inace praktikujem oko 250kg mojeg semena po ha, sejem sa ciklonom pa bolje da ima malo vise nego da zafali pogotovo kada su parcele nepravilnog oblika

Ima dosta neposejanog izmedju masina,praznog prostora.
Zapravo kao da su lule bile zacepljene.
Kapis?

pa tek je pala kiša pre neki dan i sad tek niče ono što nije niklo , ja kontam da če tu još nešto nići ... verovatno ima i raseva malo... jbg. nismo kupili zinor

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh