Japanska PREPELICA - oprema za držanje, ishrana i ostalo

Ja planiram da kupim oko 12 komada sa sve kavezom :) pa da probam , a kasnije mozda prosirim :)

---------- Poruka napisana u 21:10 ---------- Prethodna poruka je at 20:03 ----------

Ako neko prodaje prepelice u okolini CACKA , G. MILANOVCA , UZICA, KRALJEVA neka mi se javi i manje inkubatore kao i kaveze . Na PP neka mi posalje poruku pa cemo se dalje dogovoriti :)

Zanima me koliko mogu da pojedu 40 prepelica od dana izlegnuca dok pocnu da nose.
To je nekih 45dana ako se nevaram.
I da li je korektno drzati 4zenke + jedan muzijak u jednom kavezu.
Ili mogu drzati 8 zenki + 2 muzijaka u jednom kavezu.
Ili mozda jos vise u jednom kavezu zajedno.
Pitam zbog toga da se muzjaci ne biju.

Tesko je tacno reci koju kolicinu hrane prepelice pojedu za 45 dana jer se dosta hrane prospe za to vreme ali mojih 110 prepelica za ovih 33 dana su sredile 40kg hrane . Naj realnije je imati 3 zenke + 1 muzijak a koliko ce ih biti u kavezu to je po meni odluka odgajivaca ,kod nekih je to cak i 40 kom. u jednom kavezu ali covek ih ima oko 5000kom. Kod mene se po jednom kavezu krece od 12 do 20 kom.

PozzZ Milane od koga si ti nabavljao prepelice?.....evo neka slika mojih sa 6-7 dana

dh9x7p.jpg

---------- Poruka napisana u 14:21 ---------- Prethodna poruka je at 14:18 ----------

A ovde vec imaju 15 dana.....:osmeh:

4rtgeb.jpg

---------- Poruka napisana u 14:23 ---------- Prethodna poruka je at 14:21 ----------

Navalili na vodu ko ludi.....

29zzhae.jpg

Prve prepelice sam poceo da gajim pre 15-17 godina a nabavio sam ih od nekih Madjara iz Sombora

Marko , mislim da ce doci do deformacije nogu kod tvojih prepelica ukoliko im ne stavis nesto od prostirke npr, suska od camovog drveta ako mozes da nabavis kod nekog stolara i to sto pre.

---------- Poruka napisana u 17:46 ---------- Prethodna poruka je at 17:41 ----------

Prepelice sam proizvodim i trudim se da ih mnogo ne izvodim u inkubatoru mada im je potraznja sve veca pa se desava da ih nemam dovoljno .

Imam susku idem odma da stavim,imas li sad malih prepelica i gde bi mogao da se nabavi inkubator solidne izrade za oko 150 prepelicjih jaja ako imas nekog ti mi preporuci....pozzz

---------- Poruka napisana u 18:59 ---------- Prethodna poruka je at 18:38 ----------

Stavio sam susku camovu odprilike 2cm nece valjda da pokrive noge a i dajem im neke Ad kapi sto mi reko veterinar za noge.... :)

Trenutno imam prepelice starosti 35 dana . Sto se tice inkubatora Mirso iz Zavidovica BiH pravi bas dobre inkubatore od stirodura a kod nas mnogi kupuju od Stankovica iz Leskovca

E da znam za tog coveka Mirsa i bas sam dosta citao o tome i njemu i kako ih pravi itd itd...samo dal bi on to slao ovamo koliko treba za postarinu..?

---------- Poruka napisana u 19:08 ---------- Prethodna poruka je at 19:07 ----------

A valjaju li cemu ovi od Stankovica video sam negde da su se neki zalili.... malo odosmo u :off_topic:

Ja licno planiram da narucim inkubator od Mirsa iz BiH jer je izvodljivost pilica velika , ima dobru izolaciju , elektronski termostat, sve u svemu dobar je ,jedini mali problem je dostava

Šta da se radi kad se prepelice tuku? Već imam jednog mrtvog mužjaka, a sad vidim da su i neke ženke iskljucane po glavi. Odvojio sam jednog mužjaka u poseban kavez koji jedini nema ništa :) Inače, kavez je za 12 kokica(9+3).

---------- Poruka napisana u 22:05 ---------- Prethodna poruka je at 22:04 ----------

Šta da se radi kad se prepelice tuku? Već imam jednog mrtvog mužjaka, a sad vidim da su i neke ženke iskljucane po glavi. Odvojio sam jednog mužjaka u poseban kavez koji jedini nema ništa :osmeh: Inače, kavez je za 12 kokica(9+3).

To je problem kada se drzi vise muzjaka u jednom kavezu.
Treba drzati 3 prepelice jedan muzjak.
Jeste da je to vise kaveza ali ili drzi kako treba ili trpi posledice.
Ja sad radim na kavezima 3+1.
Kad ih uradim postavicu slike...

Evo mene interesuje kao i Marka
Da li postoji udruzenje odgajivaca prepelica u Srbiji .
U Hrvatskoj ga ima i uclanio sam se.
Hvala
Pozdrav Dusan Filipovic
Zemun
imas Udruzenje prepelicara u Beogradu,koji se nalazi u naselju Karaburma.
Ulica Bore Vukmirovica 9
predsednik Udruzenja je Tomislav Tomic

telefon 069 1330131

Poslednja izmena od urednika:
Imam jednu nedoumicu u vezi ovih prepelica.
Cuo sam da su samo oplodjena jaja lekovita. E sad ako ja kupim od jednog prodavca pilice, (npr 10-ak posto neznamo koliko ce biti koka a koliko petlica, pa da uzmem vise odmah), te prepelice su u nekom srodstvu , a to nije dobro za ukrstanje, pa ni za jaja. Da li je tako? Da li to znaci da treba da kupim pilice prepelice od 2-3 razlicita prodavca, da bih dobio leglo koje nije u srodstvu, zbog lekovitosti jaja?

Tek sam nasao jednog prodavca u blizini Vrsca, svi ostali su mi daleko.

Nazad
Vrh