Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav,smajo je napisao(la):@ Boomsyte
obavezno ću kontaktirat Intersad,a u mom mjestu postoji firma koja proizvodi frigo sadnicu i to sorti Maja,Mis,Kleri i Antea,inače kod nas svako drugo damaćinstvo bavi se uzgojom jagode maja je njaviše zastupljena a ove ostale u manjim količinama kod mene je sve Maja.Pa me interesuje kakvo iskustvo imaš sa njom.Cjena frigo sadnice kod nas je kajbici od 700 komada 0,10 eura stim da dobijaš papire za spoticaj.Mene zanimaju sorte kao što je Alba,Asija i Roxana.Vidim da imate problema sa folijom ja uzimam izraelsku bez rupa 25 mikrona onami je najisplativija i može izdržat od 3 do 4 godine.

...hmmm ja prešao Bosnu i Srbiju uzduž i porijeko, bio u Intersadu, Zonexu, bio kod Miletića, bio i sa Nebojšom
nekoliko puta ( pozdrav Nešice, ulaziš u rang sa Nikolom iako ti nije mio
),u Plantu u Tuzli, kod proizvođača u Čeliću kraj Brčkog (svi rade jagodu) i nisam vidio da neko proizvodi sadnice koje se mogu uporediti sa frigom koji stiže iz Italije.
. Novi sam forumas pa bih svima zahvalijo za sve savete sto se ovde mogu procitati u vezi preparata i radovima oko jagode. Hteo bih samo da pitam u vezi sorte jagode koju da posadiom u julu. Treba mi oko 5000kom. sad.
.Pa mnogo iz nje raste trava,ja 10 godina proizvodim jagodu i nikad nisam uzeo foliju sa rupama.Foliju uzimam od 20 do 30 mikrona to jest da u jednom kilogramuima od 30 do 40 dužnih metara.Rupe bušim okrugle manje od fabričkih a bušim ih tako što sam uzeo 10 cm cjev od auspuha kamiona jednu stranu dobro naoštrio a na drgu stranu zaljepio plastičnu cjev dugu 1 m. i idem uspravno kraj redka samo spustim i malo okrenem i prsječe rupu bolje od fabrike.u džepu nosim durpiju od motorke i svremena na vrjeme malo naoštrim. Necu da spricam.Hocu da pustim kroz sitem za navodnjavanje.Nemoguce da je ista koncetracija u oba slucaja.mojalovaa je napisao(la):Ide ti 0,250 kg (250 grama) na 1000 m kvadratnih korisne povrsine , e sada izracunaj koliko je to na tvoju povrsinu , ali stavis 25 grama na spricu od 10 litara vode.
1000 m2 spricas sa 100 litara vode i 250 grama ridomila.![]()