Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad je kasno, naredne godine to uradi! ;)

bas tako neki miruju neki rade .men ostalo jos da gi stavim jo po saku djubre stajsko na svaku i toje to :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Post je spojen: [time]1289311811[/time]

@delboj, i mene sad zanima na šta je mislio. Da li će taj stajnjak zaoravati ili će žbun jagode da prekriva stajnjakom, da bi istu zaštitio od niskih temperatura.
Post je spojen: [time]1289606136[/time]

Evo na sta je mislio milan, posto sam ga ja to savetovao :D, ja to radim vec dugi niz godina, jeste malko veci posao ali je dalo dobre rezultate npr da sam 4 godine imao najaci rod :D :D :D, cuva bokor od jakih mrazeva a i preko cele zime se djubre otapa direktno na koren :D
2me8z06.jpg

2ir2a8m.jpg

@boomsyte
Aj pojasni sve ovo malo, ako ti nije greda! Koliko stajnjaka po živiću stavljaš, kada, efekti i sl! :D

stavlja se po saka na svaki koren ali mor :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:a biti pregorelo ne od ove nego od prosle godine kravlje ili ovce ja sam spremio oba

@fruitboy

Pa efekti su oni kojem sam napisao u prethodnom komentaru, stavljas odokativno (jednu saku) da se prekrije bokor, to se radi odmah posle sisanja starog lisca, ja to npr radim krajem septembra. Poznato je da je stajnjak kvalitetno djubrivo, rastvara se preko zime oko bokora i stvara hranljive materije za sledecu godinu, nije skupa investicija a vredi puno, za npr 1h ti je poterbno oko 4 prikolice zgorelog stajnjaka i max 7-8 radnika da to stavi znaci investicija max 150e a puno daje :D :D

Zdravo svima..Ovako ja sam ovde novi clan i izvinjavam se ako vam menjam temu..potrebna mi je pomoc oko sadnje jagoda..za pocetak bih zasdaio 3ara..interesuje me kada im je vreme sadnje i da li moze u ovo doba..?Unapred hvala svima !

@ sikerec

Imas skoro sve objasnjeno na forumu ispocetka ali ukratko cu ti reci, najidealnije vreme za sadnju je jun-avgust, mada mozes i sad ali rizikujes dosta da ti smrznu sadnice jer jos malo ce sneg i jaki mrazevi, i sto kasnije posadis manji rod ces imati sledece godine, tako da moj ti je savet da to ipak ostavis za sledecu godinu.
pozzz :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

I moj savet je da sadnju uradiš sledeće godine. Pre toga, naravno, da lepo pripremiš i nađubriš zemljište.
@boomsyte, hvala na informacijama, verujem da je to dobra stvar. Na kraju krajeva može da bude dobra zaštita bokora od hladnoće i niskih temperatura :D :D

Imam jaku zelju za ovaj posao,i radicu sigurno..ineresujeme ako sada ovog meseca novembra(posto je jos lepo vreme) ne zasdaim jagodu da li to mogu uraditi u rano prolece tamo negde marta,aprila meseca ili cak ranije...mozda zamaram pitanjima ali treba mi konkretan odgovor jer sam pocetnik pa se plasim da nesto ne zabrljam..inace sam iz okoline nisa a boomsyte je kolko vidim iz blaca :cao:..hvala unapred

Jagode se sade izključivo u letnjem periodu, kao što već piše na ovoj temi, to je juli, avgust, tada sigurno nećeš pogrešiti.
Budeš li sadio u proleće imaćeš, nekoliko meseci bespotrebnog rada, efekta pa nikakvog.

@jbranko86
Imam je ja napravljenu ali nema skicu ako te ne mrzi dodji u blace i skiciraj je celu :haha: :haha:,
http://www.youtube.com/watch?v=bJkA1qb6qrw ovo ti je kako postavlja, lepe se jagode kod tebe proizvode jes da je samo ono probrano za izlozbu ali o5 ok izgleda :D :D :D
@ fruitboy
MIslim da je ipak Irma sad sve njih prevazisla, ja je imam i mogu ti reci da se mnogo dobro pokazala.

Svaka jesen orna je za masine,
a u leto svak ce,
u jagodama rucno da izgine :haha:

Jel zna neko koliko CaCO3 spusta kiselost zemljista. U prevodu, kolika je kolicina npr. potrebna da bi se spustilo za 0.5 po aru sistemom kap po kap.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh