Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svim jagodarima, jedva sam naso ovaj forum, rekoh aj i ja da naucim nesto korisno o jagodama. Inace jedva sam procitao ove 52 stranice :) Trenutno imam (odnosno ima moj cale) oko 17 ari jagoda ZENGA. Druga godina su, prve nije bio bas neki prinos, ali ove bi trebalo malo vise nadamo se. BOOMSYTE, vidim da nisi zadovoljan ovom vrstom, jel to znaci da nismo izabrali dobru vrstu za gajenje:haha: planiramo berbu za oko nedelju dana, boze zdravlje, dal neko zna orijentalno koja ce biti cena? pozdrav iz Sarlince (pustorecko)!
Post je spojen: [time]1273344368[/time]

iskusnije kolege dali ste prihranjivali u toku berbe to jest dali jagoda moze da se bere odmah posle prihrane(kpk je u pitanju) ili treba da se saceka odredjeno vreme?
unapred zahvalan!

@ ivkovic1978

Da, jagoda se prihranjuje i u berbi i može odmah da se bere bez problema. Jedino bi u berbi po meni trebalo izostaviti folijarnu prihranu.

@ icka
Naravno da nisam zadovoljan a veruj mi da i ti neces biti. Zato sto je to industrijska jagoda i sve se manje trazi na pijaci jer ipak preovladavaju ove novije sorte (preteno italijanske). Ja zengu vise nebi sadio ni za jelo, moje misljenje a mislim da ce se i vecina sloziti samnom.
pozzz :ppozdrav:

boomsyte je napisao(la):
@ icka
Naravno da nisam zadovoljan a veruj mi da i ti neces biti. Zato sto je to industrijska jagoda i sve se manje trazi na pijaci jer ipak preovladavaju ove novije sorte (preteno italijanske). Ja zengu vise nebi sadio ni za jelo, moje misljenje a mislim da ce se i vecina sloziti samnom.
pa jbg sad, kad covek ne zna :) videcemo kako cemo proci ove god. iskreno, mi smo u te jagode do sad ulozili oko 1200-1400e, prve god, odnosno prosle, bila im je cena 100,80 i na kraju 60din, i isto su stigle kao i ove sad oko 15 maja. al tu smo prodali samo nekih 200,300, 400kg, nesto malo. sad su PUNEEE! ove kise, i nedostatak sunca ih malo usporise kaze cale, mozda bi stigle do sad. kad bi i sad uhvatili cenu ko prosle god bilo bi dobro... znaci sad znam kog da pitam ako me nesto zanima, posto vec imas iskustva i to velikog vidim :) nista, pozdrav pa ako te nekad put navede u nas kraj, najavi se da svratis na neko pivo i da vidis jagode :ppozdrav:

@boom
evo ti azije u porastu.izgleda da sam dzaba brinuo zbog malo cvtova!
1rswvl.jpg
se50ti.jpg

uzivo su dosta krupnije nego na slici.slikano je telefonom

@ ivkovic

Pa ja ti lepo kazem a ti mi ne verujes :haha: :haha: :haha:
Slikaj obavezno kad uzri i ako ti nije tesko uzmi izmeri par zivica, cisto da vidimo jeli tacno da daje i preko 1kg

malo da se hvalim!!! :cao:
Danas sa otvorenog nabrao za familiju i prijatelje oko 5 kg Clary koja je bila pod agrilom ::svaka cast:: ::svaka cast::

@ macosd
aj nek je sa srecu ali cujem da nije neka cena na pijaci, prijatelj u nisu danas dao elsantu po 140din

@boom druze :udri: :udri: ::lose:: ako je takva sada cena za prvu extra klasu jagoda upakovane u ambalazu od pola kg!!!!
Kod nas u okolini jos drzi cenu na 190-220...
nadam se u sredu jedno 180 dindzi :cool:

pa neznam sta da kazem, ja sam se cuo sa njim i to mi je rekao, na tezgi jeste oko 200 ali on je dao na veliko po 140, ma ja sam zadovoljan i ako moju dam po 80, to mi je extra cena, samo da ono govno o5 ne pada imam stetu oko 10-15% tako procenili ovi iz osiguranja i nisu hteli da mi napisu polisu :udri: :udri: :udri:

kod nas u smederevu na tezgi jos uvek drzi 250-300 din, na veliko neznam kako ide.
boom sabiracu kilazu obavezno.i mene interesuje kolka joj je rodnost posto planiram da se prosirim malo.

Cena pada ::lose:: za par dana bice vrlo lose. Slabo se kupuje, svi kukaju. Ovom sto sam prodao po 170 din krcmi na tezgi po 220 din. Kaze da se slabo prodaje.

Cena je kako gde, ja sam prodao 40 kg iz 2 puta danas i prekljuce po 220. Lik sto kupuje prodaje u Bg u.
Stigla mi je Clery pod agrilom.

Imam jedno pitanje, jel moze neko da mi kaze kakva je ova bolest, i cime moze da se resi?
2n65385.jpg

fm5fs2.jpg

2zdt4i0.jpg

Post je spojen: [time]1273504038[/time]

29d73w6.jpg

2hhnfo9.jpg

a inace ovo su moje jagode...

Kod nas u Bosni izgleda mnogo bolja cijena jutros mi jedan trgovac rekao da je placao na veliko oko 4.5km to je nekih 225din ali i nema ba smonogo jagode u ponudi juce na kvantasu nije bilo ni gajbice i to oko 8h ujutro

Icka je napisao(la):
Imam jedno pitanje, jel moze neko da mi kaze kakva je ova bolest, i cime moze da se resi?
2n65385.jpg

fm5fs2.jpg

2zdt4i0.jpg

Post je spojen: [time]1273439238[/time]

29d73w6.jpg

2hhnfo9.jpg

a inace ovo su moje jagode...
To je po mom misljenju klasicna pegavost lista ,aako je to a treba da jeste najbolje rezultate daje plavo prskan je ili iprodon koji se koristi ya sivu trulez a kazu ima pristojan efekat iaza pegavost .
ali sacekaj jos neko misljenje pa vidi ...

Post je spojen: [time]1273518931[/time]

strawberrymp
200din jel to cena na veliko ili ono pored puta znam da si pree pominjao 180din ja verovatno sutra berem prvih 30kg clery

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh