Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko zna štajede dršku lista jagode? Napominjem da se i mi borimao sa famoznom rutavom bubom :zli: Da li je moguće da je prešla sa cveta na list ili ima veze što je na parceli pored zasađena šećerna repa, pa možda repina pipa (mada su prskali protiv pipe)?

Ovde u Beceju ja padala kisa kao luda a bilo je i leda.
Clery i Alba bi trebalo da se beru za jedno 2-3 dana? pa sad ne znam da li treba da prskam
(do sad sam odradio 2 x Switch i 1 x Signum) to bi trebalo da je dosta, a sad ne znam da li da prskam sa Teldor-om zbog ovog vremena
(Teldor bi trebalo da je 3 dana karenca).
Imam i Asiu ali ona kasni i nisam je prskao jos sa Signum-om tako da ce ona dobiti Signum.
Saljite predloge. :sta:

U Kuli kisa , led , haos! :kisa: Od 10 bankova na 3 ( Arosa)ostecen list na plodovima se jos nista ne vidi! Da li neko ima iskustva sa osiguranjem kako vrse procenu ostecenja ?

Kurkela je napisao(la):
Prosle noci prodao po 170 din.
Tesko ide prodaja, nema jagode, slabo se kupuje.
kriza izgleda krenula :zli: ::lose::
Za sve one koji su imali leda neka sutra odmah pozure da odrade tretman Signumom sa 0,1% koncentracijom da bi se sanirala povreda na plodovima sa upotrebom nekog okvasivaca npr Silwet, ali onda nemojte da slucajno kupate biljku vec idite sa manjom kolicinom vode!!!

@ macosd

Sta mislis da se odradi signum + quadris da se malo osvezi list, jer posle ovog grada(j...m li mu sve zivo :udri: :udri: :udri: :udri: :zli: :zli: :zli: :zli: :zli: :zli:,) verovatno ce i da krene bolest lista a sutra sam trebao da potpisem polisu osiguranja, znaci maler neopevani :udri: :udri: :udri:

ja imam veliku srecuy da mi nismo na gradobitnom delu ali da sam malo drugacije sa vasom povrsinom neih ni ulazio bez polise u ovu ludu godinu!!!
A sto se tice upotrebe quadrisa sa Signumom mislim da nema potrebe jer signum deluje na veoma sirok spektar oboljenja sa nagalskom na trulezi!!! :D
Inace u sebi sadrzi kao i quadris jednu vrstu strobulirina tako da netreba ih mesati da nebi zvao na kucu ranije rezistentnost na strobulirine :bravo:
Znaci ili quadris ili Signum ( moj glas za njega prvo kao zastitara a zatim i kao predstavnika BASF) ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::

Evo slike grada posle 2h, obratite paznu na zemlju ::lose:: ::lose:: ::lose::

2edxn5w.jpg

ma ne pijem wiskey ali tequila bi dobro legla :haha: :haha: :haha:, joj jedva cekam da odem do sela da vidim kakva je moja jagoda

nije lose meni samo malo zakacilo jedva da se i primecuje ali prijateljima onima sto bila poplava bas ocistio, tj dosta je ostetio plodove ali moje je misljenje da ce svi da sazreju kao i meni sto je prosle god zakacio, zrele su propale ali zelene su sve sazrele sa malim flekicama ali videcemo sta ce biti, to tek posle 7dana moze da se utvrdi ::lose:: ::lose::

macosd je napisao(la):
ja imam veliku srecuy da mi nismo na gradobitnom delu ali da sam malo drugacije sa vasom povrsinom neih ni ulazio bez polise u ovu ludu godinu!!!
A sto se tice upotrebe quadrisa sa Signumom mislim da nema potrebe jer signum deluje na veoma sirok spektar oboljenja sa nagalskom na trulezi!!! :D
Inace u sebi sadrzi kao i quadris jednu vrstu strobulirina tako da netreba ih mesati da nebi zvao na kucu ranije rezistentnost na strobulirine :bravo:
Znaci ili quadris ili Signum ( moj glas za njega prvo kao zastitara a zatim i kao predstavnika BASF) ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::
Za signum si potpuno u pravu a sto se tice grada, pitao bih te da si malo juznije prama Kikindi (deo oko Mokrina) ili oklina Coke gde je cestina pojave grada deset puta veca nego u N.Knezevcu. Ja sam se uzdao u statistiku i sadio gde retko pada grad ali ove godine video sam svoga Boga.
Post je spojen: [time]1273258397[/time]

U plasteniku berem vec par dana ali u pocetku naravno (alba je u pitanju)bilo je dosta krupnih plodova sada ih ima ali vrlo malo a onih losih malih sitnih kvrdzavih ima bas dosta sada mi nije jasno sta li je u pitanju da je nedostatak bora verovatno i ovi drugi plodovi nebi bili krupni a da li je losa oplodnja neznam nij bilo pcela to je istina ali to su valjda sorte koje su samooplodne.Tako da berem skoro svaki dan i pitanje da li je pametnu sada u berbi ici folijarno sa nekom prehranom gde ima dosta bora (wuxal npr.) i da li mozda valja ako je pametnije da ide wuxal u kpk mada pise da on ide mahom folijarno . Ili je mozda najbolje ostaviti ovako pa sta bude ali da budem iskren za sada imam ubranih oko 150 gr po biljci ali ne ocekujem 300 gr po biljci nikako visse samo dosta manje .
Post je spojen: [time]1273263558[/time]

@ dejanmitrovic
sto me proziva covece :sta: :sta: jeste da sam ucio neke skole ali ja sam ipak najvise visio u kantini :ppozdrav: ::svaka cast:: i tamo su me naucili da jedna slika govori vise od sto reci tako da bi molio sliku a ovako mogu samo reci da sada kada vise jagoda nezamece cvetove svrha tretmana sa B je =0 ::lose::!!
Jedino sta treba da si i do sada radio jeste da guras non stop formulaciju sa vise kalijuma kroz sistem KPK jekr ako radis folijarno trebalo bi da prodje bar 5 dana do berbe jer je ipak sve to hemija!!
Dok nam nestavis sliku pozdrav :cao:

macosd

dajem prihranu kpk, reci mi da li u toku berbe mogu da prihranjujem i dalje.postoji li neko vreme posle prihrane u kom ne bi trebalo da se bere?

pazi i u kantini se nesto nauci ako nista drugo onda kada dodju kolege sa casa pa kazu recimo znas bilo smaranje danas ucili smo kako se manifestuje nedostatak bora na biljkama i ti recimo zapamtio ::prica:: zezam se ja malo ali nazameri.koristim kalijum yarin u sistem kpkna par dana 0,05% a nisam rekao mozda jos jednu bitnu stvar imao sam problema sa zutilom (lista strana 33 ovde )mislio sam da je nedostatak gvozdja i isao sam sa gvozdjem folijarno ali napravio sam gresku standradno folijarno prihrano obicno ide 1% i ja tako stavih medjutim vidim da pise 0,1 odnosno trebalo je na 10 l 10 gr a ja stavio 100 gr medjutim nisu se pojavile neke ozegotine ili slicno.Moram reci da imam i palezi po listovima a slike nemam jbg nemam fotoaparat a da zovem nekoga malo mi bezveze.

@ Dejan

Preostaje ti samo prihrana kroz zaliv. Nije bas preporucljivo tretirati preko lista sada u berbi. Ti plodovi ce uskoro sazreti, tako da nemas mnogo izbora. Cim uberes one zrele jagode, ostale dobijaju vise hrane. Najmanji plodovi sazrevaju zadnji.
Prosle godine sam imao dosta deformisanih plodova jagode (verovatno bor), ove godine skoro da ih nemam, a nisam tretirao borom jagodu.
Mislio da tretiram, preko lista nisam stigao.
Ova godina je daleko pogodnija za plastenicku jagodu nego prosla.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh