Koja ti je sorta jagoda , kod mene je najgore prošlo kod Quen elisa sorta koja ima jako bujnu vegetaciju , ali ja sam sa njom prezadovoljan , može dati po sadnici i 1,1 kg.
Nego ajde malo da razmjenimo iskustva što se tiše matičnjaka i rasad jagoda , većinom svi znamo da se sada radi šišanje jagode , popravak navodnjavanja , špricanje plavim kamenom , odnosno kuperblau ili kako se već kod vas kaze , ali ajde da razmišljamo unaprjed , šta i kako trebamo.
Eto za početak ja pokrenuo pitanje matičnjaka i sadnica , pa ajde da razmjenimo iskustva na tu temu.
http://poljoinfo.com/index.php/topic,17320.new.html#new
Vidim da vi većinom imate redove podignute do max 15 cm a vidim većina vas nema ni dobri 10 cm , ja sad pravim mašinu da pravi do 30 cm visine.
Vjerovatno je i kod vas bilo puno kiše , kod mene jeste pa mi je pola jagoda ležalo izvan rovića i najlona na među rednom prostoru , vidim također da je i kod vas površina rovića ravna , naravno tu se dosta teže cijedi voda pa tu , naručito između 2 reda , list zakloni plod i pošto je površina ravna ne može da dođe do cijeđenja vode , a zbog lisne mase nemoguđe je i brzo sušenje vjetrom , naj više strada plod i odatle jako kreće trulež.
Nadam se da je i kod vas slučaj isti.
Eto tema za razgovor i kako i što treba riješiti , inače vidim da većina vas tu baci riječ dvije i ćao , ali ja bi želio , nadam se da ćete se i vi složiti sa mnom , da bi ovdje trebali razmjenjivati iskustva , pisati o novim stvarima koje primjenjujemo , novim idejama za poboljšanje našeg rada , samim time i prihoda .
Eto ajde da vidim kako i šta dalje raditi.
Pozdrav svima