Jagode-opšta tema

Ма где Бум да нађе сад времена за интернет поред онолико хектара под јагодама? Њега можеш уловити само зими када пада снег.:haha:
.....
ВладаМ, јел то међуредно прскано тоталом?

AKo se folija postavlja rucno u nedostatku masine,i posto nije bas najbolje zategnuta,da li se to moze negativno odraziti na razvitak zivica?

@ edvard 79
Ako folija nije zategnuta onda ostaje prazan prostor izmedju folije i zemlje pa kad zivici pocnu da rastu onda lisce i cvetovi idu ispod folije i suse se. Seme korova koje je u zemlji pocinje da r,ti i raste i moze da prouzrokuje velike probleme.

Pozdrav jagodari.
Posadio sam jagode pod plastenikom, frigo sadnice...pojavilo mi se nesto sto gricka lisne drske...verovatno je grinja...a vidim da ima i popaka dosta... Kupio sam neki insekticid Fobos EC i isprskao, a stavio sam i u KPK. Za koliko bi trebao da isprskam ponovo i da li je dobar preparat?
Unaprad hvala.

To sto gricka lisne drske moze biti antrakoza lista!! Ako mozes postavi slike da vidimo pa da onda dajemo komentare. A sto se tice insekticida koji si primenio , sasvim je OK. Ako su vec grinje u pitanju onda bolje ti je da uzmes KARATE ili PERFECTION .

@ edvard 79
Ako folija nije zategnuta onda ostaje prazan prostor izmedju folije i zemlje pa kad zivici pocnu da rastu onda lisce i cvetovi idu ispod folije i suse se. Seme korova koje je u zemlji pocinje da r,ti i raste i moze da prouzrokuje velike probleme.
Toni svakar hvala na odgovoru.Mozes li pogledati moj prethodni post i videti slike,pa da mi kazes da li je ovaj sasuseni list posledica hladnog vremena i dosta kisa kojih je bilo krajem marta,ili je ovo zbog nezategnute folije pa su mi se krajevi listova malo podvrtali pod foliju tokom rasta jer ih vetar stalno gura unutra.Neka tvoja procena.

@ duks
Ja mislim po onome sto sam video na slici da se ipak radi za antrakozu!! Prskaj sa SIGNUM i to odmah.

@edward79
Moze biti da je list sasusen zbog toga sto je bio ispod folije , ali ipak mislim da je to od niskih temperatura.

edward79, juce sam na nekoliko redova vadio cvetove i listove koji su otisli ispod folije i mogu ti reci da su se, kao kod tebe na slici, listovi poceli susiti po krajevima.

Kod mene jagode imaju desetak-petnaest listova i to velikih, pa i ako se neki manji podvukao, ne verujem da se odrazava na prinos.

Ja danas nahvatao rutavu bubu m20013 oborio sam je raketom zemlja vazduh NEVA ::spreman na sve::.Ako ove bube ovako nastave da dejstvuju po mojim jagodama sj bace mi sve cvet.

@ TONI
Mislim da nije antraknoza. Ne izgleda mi tako posto kod mene nema nikakvih promena na listu. Samo na lisnoj drsci. I to samo odjednom se savije list. Potapao sam sadnice u Quadris.

Исто питање сам поставио али нико да одговори. Надам се да ће се бар неко јавити. Мене интересује колико децилитара воде отприлике по садници на колико дана размака заливање.

Zavisi od zemlje kakvog je sastava.npr ja kod mene svako drugo vece jer mi je zemlja takva da ne propusta vodu toliko brzo a i folija zadrzava vlagu.Na 1000 sadnica od 300 do 400 litara vode.to je 3 ara otprilike.

Ja jagodu zalivam rano ujutru. Koliko cesto to zavisi od temperature, ovih dana sam zalivao svako drugo jutro i odprilike pola litre po sadnici.

Nazad
Vrh