Jagode-opšta tema

Da li je neko poceo sa prihranom ida li ima sad svrhe ili da se saceka da se prolepsa vreme?

Pisali smo vec da smo poceli sa prihranom.
Ja sam pre desetak dana pustao kroz sistem FitoFert Kristal 10:40:10 +1MgO+ME (tad sam stavio i ridomil), a juce sam pustio FitoFert Kristal 20:20:20+Me.
Malo manje od 1gr po sadnici.

Koliko sam cuo javljaju sneg od ponedeljka, manje padavine.
Bice vrlo nezgodno, ne treba zuriti, dok se ovo vreme malo ne precisti.

Izgleda da je ove godine velika razlika izmedju vas severnije i nas koji smo na jugu zemlje. Dok je u Beogradu i severnije bio sneg kod mene su jagode uveliko krenule da izbacuju listove.

Bez zurbe, na silu se nista nemoze postici a kamoli jagoda. Neka prodju i ove najave prognoze pa krecemo u radove, mada radi se vec punom parom sada oko plastenika.

10.03. sam krenuo sa prehranom i isprskao ridomilom i bakrom, bilo super vreme
17.03. sneg preko jagoda, ja reko ni ne mogu da pustim prehranu
24.03. trebao sam da isprskam topasom i necim za bube, i da pustim prehranu.. javljaju od 0-3C sledece nedelje do pred kraj nedelje.. i sta sad da radim..

jednu nedelju sam vec preskocio sa djubrivom, ne stedim ga hteo bi sutra da opet pustim ali kako da znam da li ona uopste radi i uzima.. ne znam ni za to prskanje je l ima svrhe kad je hladno je l krecu neke stetocine...

prosla godina bila totalno drugacija, do duse posle ih mraz u aprilu odvalio..

10.03. sam krenuo sa prehranom i isprskao ridomilom i bakrom, bilo super vreme
17.03. sneg preko jagoda, ja reko ni ne mogu da pustim prehranu
24.03. trebao sam da isprskam topasom i necim za bube, i da pustim prehranu.. javljaju od 0-3C sledece nedelje do pred kraj nedelje.. i sta sad da radim..

jednu nedelju sam vec preskocio sa djubrivom, ne stedim ga hteo bi sutra da opet pustim ali kako da znam da li ona uopste radi i uzima.. ne znam ni za to prskanje je l ima svrhe kad je hladno je l krecu neke stetocine...

prosla godina bila totalno drugacija, do duse posle ih mraz u aprilu odvalio..

Nista nemoj prihranjivati dok ti temperatura tla ne bude bar +5 stepeni , jer korjen ti na nizoj temperaturi uopste ne radi , znaci govorim za jagode na otvorenom , kada ti konstantna temperatura bude visa od +5 onda prihranjuj , a ni spricanje ne vredi ako su temp. nize od +10 tako da sacekaj da se malo vreme popravi.

Ljudi da li je ovo od mraza??
7f745e245195729.jpg

Poslednja izmena od urednika:
pozdravljam,o jagodama nemam pojma ali imam kolegu koji se raspituje jer bi krenuo u jagode.Pitanje je,prosjek po sadnici koliko jagoda može roditi,znam da ima više vrsta,mjesečarke i ovakve i onakve ali onako u grubo.

Imali netko iskustva sa zastitom jagoda u plasteniku pomocu dima , ja probao danas jer najavljuju do -7 samo me nesto brine taj dim djeluje mi previse , mogao bi da ga sjeces kao tortu.
Stavio malo limeno bure od 100 litara i nalozio u njemu vatru te ga poklopio limom koji na sebi ima milion rupa tako da ne ide plamen a ide dim , zna li itko kako ce to djelovati na jagode , ja sam ipak otisao i otvorio plastenik da taj dim izadje.

Evo i mojih jagoda slikanih pre 2 dana, pa da cujem vase komentare. :)

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh