Dušik=azot
Janoš je u pravu što se tiče tih preparata. Svake godine nešto novo, a svi bi da ti budeš taj koji će to da proba u praksi. Retki su oni koji naprave ogled pa ti pokažu šta i kako.
@ dejan
Znam za to, dešava se. Ti cvetovi će procvetati ali su propali, crn im je tučak. Negde sam čuo i da ih zovu "lažni cvetovi".
Nije ni meni baš sve oko tih cvetova i formiranja prinosa najjasnije pa ako neko zna neka napiše. Ono što ja znam je da jagoda stvara potencijal za prinos na jesen, t.j. tada se stvaraju začetci cvetova i tada se još formira prinos. Kasnije se samo može doprineti da se taj potencijal pravilno razvije i održi. E sad, znamo da neke cvetove izbaci još u jesen i to je to, od njih ništa. Ono što ostane za proleće to nam je to. Moraću da potražim o tome po onim mudrijaškim knjigama
Što se tiče tamnih fleka može da bude i od vetra
A žutilo može biti i od prevlaženog zemljišta, manjka azota i gvožđa.
Janoše i kod mene nešto kilavo kreće. Ima novih listova ali nije to to. Na nisam još stigao ni da očistim. Ludnica od vremena. Nije mi se još desilo da ovako kasno moram da čistim
@ genca
Ja folijarnu prihranu idem 0,5% tj na 10 litara ti dođe 50 grama. Preporuke idu 0,3-0,8% zavisno od formulacije i proizvođača. A za ridomil je preporuka za bakterijsku pegavost i trulež korenovog vrata bila 0,4-0,5% a sad vidim u novom katalogu da je preporuka za trulež korenovog vrata 2,5 kg/ha ali nema ništa o koncentraciji