@ kuureee
Prvo, nije mi jasno kako možeš da uložiš tolike pare u zasad a da ništa ne znaš o tome a tek posle dođeš na forum po znanje. Ali ok, svako zna svoje. Imaš brate ovde sve napisano pa lagano čitaj.
Te fore oko šišanja sa razmakom ne pale. Kao što reče Toni, sve će ti stići istovremeno. A kleri pogotovo zri dosta koncentrsano. To je jedna stvar što se tiče klerija. Druga, po meni bitnija, je da nisi smeo da mu ostavljaš jesenji rod jer si time umanjio potencijal ovom prolećnom rodu. Ali ako si bar jesenas uzeo neke pare, onda ok.
@ sbkv
Posle pšenice ti teoretski imaš vremena za sadnju ali u praksi može biti problema. Recimo, bude suša, što ti je 1 ko kuća

Onda imaš problem da to pravilno uzoreš i pripremiš. Pa da izbušiš bunar, uradiš analizu. Pa dok napraviš bankove i središ sistem... Opet kažem, može, ali postoji mogućnost i da se to produži do kraja jula što opet nije kasno. E sad još mi nešto zapade za oko. A to je ta voda na 5-6m. To ti nikako neće biti dovoljno vode. Treba ti pravi bunar koji može dati ozbiljnije količine vode.
Ja sam pristalica toga da se parcela odabere ove godine a sadi dogodine. Onda imaš fore sve da odradiš, očistiš parcelu od korova, izbušiš bunar i proveriš ga, popraviš neki nedostatak ako ga ima, pa onda možeš da poseješ neku kulturu koju skidaš i ranije od pšenice.
Verovatno si mislio na Intersad??