Reci mi jel koristis frigo sadnice? Kad ih sadis? Jel navodnjavas kap po kap? Jel su ti te proslogodisnje? Ima li neka slika?
Ne sadnice su zelene , sam sam ih pravio , mozes pogledati pod "maticnjaci za rasad jagoda" , sadio sam ih u 12 mj. 2011 godine , i za probu sam stavio plastenik da vidim kako ce biti , svidilo mi se i sada sam ponovo te jagode stavio u plastenik tako da ce mi ovo biti prva prava berba pa cemo da vidimo.
Da svaki red ima navodnjavanje kap po kap , slike plastenika imas samo ne znam gdje vracaj nazad pa ces naci sto sam stavio negdje u 7 mjesecu 2012.
Imam istu sortu koju sam sadio iz mojih zelenih sadnica u 6 mjesecu odmah do plastenika i to za par dana ide u plastenik , super su se razvile , bokor mi je u prosjeku sada izmedju 25 i 40 milimetara pa se nadam da bi trebalo biti i jagoda , kidao sam negdje neki cvjet koji se pojavljivao , prihranjivao sa 11-44-11 , puno smo truda ja i supruga ulozili u njih pa se nadam da ce biti i rezultata.
Posto vidim da bi ti sadio jagode , evo moj savjet , idi max. 2500 sadnica po osiguranom radniku ( to je ono sto znas da ces imati sigurno ljude kad treba da ti pomognu) ako radis ili ako rade , ako ne rade mozes ici do 5000 komada , s tim da ces za berbu morati naci radne snage jer ti sam tu kolicinu ne mozes da oberes.
Od sorti ja bi ti preporucio prije svega SUGER LIA i ASIA , poslje toga ALBA , QUEN ELISA to su za mene super sorte jer su slatke i solidno rode , a ti sada kako hoces odnosno kako mozes.