Jagode-opšta tema

Tesko se gaji i na otvorenom, a o plastenicima da ne govorimo.
To je svarno lutrija.

Poslednja izmena:
Imala sam tri godine kleri u plasteniku na bankove sve je bilo uredu samo zbog gustine pred zrenje prskano protiv trulezi.Rod je na hiljadu zivica bio u proseku 530 grama po zivicu a na tu kolicinu baceno 27 kg trulih jagoda.Ove godine pauziram a na leto opet sadnja.Cena je bila oko 1 maja 5oo din po kg.ja sam prezadovoljna i zao mi je sto ih sad nemam u plasteniku nego samo na otvoreno.Uplasteniku stignu oko 1 maja kad je berba pri kraju stizu napolje i eto malo koristi.A da jagode e plasteniku traze veliko provetravanje a prehrana kao i na polju.

Heheheheheh kako se blizi polako period radova na jagodama, tako se i prica siri, pozdrav svima koliko Vas ima :ppozdrav:

Pozdrav Boom! Ima li snega?

Ako se radi jagoda u plastenicima ima se tri puta vise posla , a takodje i par puta vise ulaganja.
Losija oplodnja u plastenicima, velika vlaznost, ranije cvetanje, s' stim ranije i stradjavanje cveta od mraza.

Svi koji su radili te sisteme i nisu se bas usrecili.

NEma snega kao letnje kise :haha:, ja sam danas prosao pored jagodica i moze se desiti daje dobar deo jagoda i preziveo da nije strasno koliko sam ja mislio ali opet dok ne zavrsim berbu necu znati:ppozdrav:

Opasne su golomrazice, mada ih kod nas nije bilo.
Mada jos je ovo sve rano, ume on da stisne kada se najmanje nadamo.

Sve ce to biti dobro. :ppozdrav:

NEma snega kao letnje kise :haha:, ja sam danas prosao pored jagodica i moze se desiti daje dobar deo jagoda i preziveo da nije strasno koliko sam ja mislio ali opet dok ne zavrsim berbu necu znati:ppozdrav:

Šta kukate za snijegom? Evo kod mene ga ima i previše Da vam pošaljem malo :ppozdrav:
sdolina.jpg

Ko nije radio plastenike ne zna sta znaci ta rec !!
Bukvalno, to ti je samoubistvo !!! Posla preko glave , ne znas gde ti je glava a gde d....e.:sta:. Dok svi odmaraju ti rintas i na kraju jedan jutarnji mraz i ode sve u pm. Na 5-6 godina bude jedna prava berba i onda se nadas da ce i druga biti takva ,pa ides dalje . I kad izadjes na pijacu onda ti neki klipan kaze " JJJJOOOOJJ sto su ti skupe ove jagodeee !!!!! ". Dodje ti da puknes. Ali nema nazad. Ulozio si toliko novaca dok si podigo platenike, usao si u kolo iv racnja nazad nemaaa !!

Pocinjali su mnogi vertikalni uzgoj pa se nisu proslavili.
Takodje i ovaj po zemlji, ako hoces da odradis imas 24 casa dnevno da rmbacis i veliko je pitanje sta ces zaraditi.

Dali bolest ili neki dinar.

Jebiga ja sam sada u izgradnji drugog , ne mogu se ni hvaliti ni zaliti jer sam ovaj lani koji sam probao da vidim kako ce biti , stavio na jagode koje sam sadio u 12 mj. 2011 godine , i sasvim sam zadovoljan , ubrao oko 100 kila od toga 7 trulih , nisam spricao ni insekticidima ni pesticidima , prezivjele mi mraz od 3 dana i to redom -5 , -7 , -6 , pa se odlucio da napravim jos jedan , e da i brao sam ih 17.04.2012 , jeste par komada al tada su pocele da sazrjevaju , kako treba negdje oko 23.04.2012 , e sad posla stvarno ima bar 3 puta vise ako ne i vise , morao sam ih 2 puta sisati u toku godine , 4 puta pljeviti i opet bilo trave , a stalone sam sjekao ne znam ni sam koliko puta , e da i jedan zajeb , osisao sam jedan red kada je bilo +40 u plasteniku i taj mi se red skoro cjel osusio , nisam znao da kada je temp. veca od 30 stepeni da se jagode ne bi smjele sisati , al eto sada znam i ja i vi.

Imao sam ja kontejnerskih sadnica Asie i Klery sve rasprodao.
Takodje sam iz rasada sve rasprodao.
Ostavio po 300 kom ako bude potrebe za nasadjivanjem u prolece.

Данас на пијаци у Пазови паковање јагода од 600 грама 350 динара. Нисам у животу видео крупније, огромне као киви. Питам продавачицу која је сорта а она не зна, "каже из Грчке а и мирис и укус екстра". Онако крупна да није Асиа или Алба, која може бити сорта?

Ma te su sorte kod njih prevazidjene.
Pogledajte na you tube sta i kako ljudi gaje.
Ne kao mi nomadski.

Stavi neki link da mozemo da pogledamo , nacin uzgoja jagoda je ili na zemlji ili hidroponski na supstratu ili vertikalno , ali i vertikalno je hidroponski , prije par dana sam vidio kako se uzgaja paprika hidroponski , kompjuter s programom koji sam vrsi dodavanje gnojiva i minerala i slicno sto treba kosta 70 000 eura , a cjel sistem negdje oko 400 000 eura , kod nas je problem sto ljudi nemaju pare pa rade sa sto manje uloga tako da su rezultati i vise nego odlicni u svakom pogledu ako gledas omjer ulozeno dobijeno , mi sigurno imamo vecu dobit , he hee heeee , jebiga kad on radi 35 godina da vrati ulaganja a mi za to vreme u penziji.

Ma jos ako uspemo nekako i ranije u invalidsku jer u to vreme posle 35 god svi smo ili cemo biti invalidi od posla,tako da nema problema uci u invalidsku penziju:ppozdrav:

Nazad
Vrh