Gajenje jagoda je nešto o čemu se dosta govori u poslednje vreme kao o dobrom biznisu. Meni se najviše dopada mogućnost uzgoja jagode na njivi, što neznači da je to najbolji sistem uzgoja. Njiva se lepo uzore, bace se đubriva i potom se njiva isfrezira. Potom se postavi folija sa sistemom za navodnjavanje i posade se sadnice jagoda. Zvuči jednostavno zar ne?
Ima tu još stavki od kojih zavisi uzgoj jagoda u polju, na primer treba obratiti pažnju na to šta je bila predkultura, na suzbijanje korova, čišćenje njive od miševa. Takođe je bitna stavka odabir sadnog materijala, koji se u poslednje vreme najčešće priprema kao frigo sadnice.
Ima tu još verovatno dosta stavki o kojima bi se moglo govoriti i zato sam rešio da pokrenem ovu temu.
Treba napomenuti da ako se radi o organskoj proizvodnji zastiranje može da se odradi sa slamom.
Ima tu još stavki od kojih zavisi uzgoj jagoda u polju, na primer treba obratiti pažnju na to šta je bila predkultura, na suzbijanje korova, čišćenje njive od miševa. Takođe je bitna stavka odabir sadnog materijala, koji se u poslednje vreme najčešće priprema kao frigo sadnice.
Ima tu još verovatno dosta stavki o kojima bi se moglo govoriti i zato sam rešio da pokrenem ovu temu.
Treba napomenuti da ako se radi o organskoj proizvodnji zastiranje može da se odradi sa slamom.

pošto je naslov gajenje jagode na otvorenome polju

Imam oko 7 jutara zemlje. Radim klasiku, kukuruz, psenicu ili suncokret. Od toga leba nema. Hocu da radim nesto od cega mogu pristojno da zivim. Ne plasim se rada. Zato sam planirao da mozda krenem sa jagodama na povrsini od otp. 1 jutro. Interesuju me iskustva ljudi koji tako rade, na otvorenom. Interesuju me kolika su ulaganja, kako ide sa plasmanom, cena sadnica itd. Ja sam iz Zrenjanina.