Htela bih da pitam gospodina iz Blaca na koliko glava je ostavljao jagode u rezanju ,jel imam nameru da moje jagode dobro prekratim jer su izbokorile na 7 /8 glava ,radi se o sorti kleri nesto u plasteniku i na otvorenom.
Jaoj ja gospodin

@mojalovaaa
Druze ja iskreno najvise koristim program od dr Nebojse Momirovica, imas na njihovom sajtu http://www.zelenihit.rs/index.php klikni u levom donjem uglu skola gajenja jagode i to je po meni veoma interesantna literatura koja ti moze pomoci u svemu, o zastiti, prihrani, prepoznavanju bolesti i ostalih stvari na otvorenom polju.To sto si imao prosek 180g po sadnici je poblem zbog mraza a ne zbog vode jer je mraz jedno veliko zlo, isto se i mom prijatelju desilo prosle godine i on je sa 35 ari jedva imao 2t jagoda a prethodne je imao preko 10t. Ja pravo da ti kazem neznam tacno ko0licinski koliko stavljam vodu ali aj da pokusamo prostom racunicom, kapaljek su mi na 30cm a 1 kapaljka izbaci 2lvode na 1h. Ja u proseku zalivam 1 nedeljno tj tako stavljam prihranu i po principu, 5min navodnjavanje, 15-20min prihrana i 5 min da ispraznim sistem od prihrane, tako da mu to dodnje negde oko 1l po sadnici ali sad za novu parcelu sam narucio sistem po mojoj meri, kapaljke su na 15cm i protok kapaljke je 1.2l /1h tako dan na jednom metru imam skoro 8l vode na 1h i time cu mnogo brze i kvalitetnije zalivati jagode.
Poslednja izmena od urednika: