radashin
Član
E Rezon se već usvaja preko korenovog sistema, ne znam posle kog vremena sme saditi nešto.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne mogu da verujem da ti radnici toliko naberu.Po toj matematici 417 gajbi ispadne preko 2 tone jagoda ako su gajbe od 5 kg.Meni je njih 11 ubralo 600 kg za 5 sati sto je 120 gajbi a ja sam iznosio gajbe.Ispadne da ti vasi beru duplo brze i to 12 sati.Definitivno radnici jesu veliki problem i veliki stres. Naročito kad je jagoda u pitanju..jabuke mozes obrati i danas i iduće nedjelje, a ako u berbi jagoda nemaš dovoljno ljudi, to je cista šteta.
Ponavljam, nama dolaze ljudi iz istočne i južne Srbije i ti su prilično dobri radnici. Neki cak i vrhunski (kod mog druga kog sam pomenuo i koji ih ima 11, prekjuce nabrano 417 gajbi, od toga on iznosio pola dana, a drugu polovinu grupovodja. Inače prave prosjek 350-370).
Ali mislim da smo otišli daleko sa čelom pričom oko radnika, a da na ostala moja pitanja ne dobih ni jedan odgovor.
Ne zamerite, ove godine Selim proizvodnju za Pančevo, pa me prosto zanima jer svaki region ima drugaciju mikroklimu i drugačije uslove.
Poslano sa mog Lenovo A2020a40 koristeći Tapatalk
Antraknoza ili pegavost lista.U svakom slucaju opici antrakol+signum(1kg+300gr)na 100l vode to ce ti resiti problem.Ovo je malo jaca doza ali proverena.I ja sam to imao na stalonama jedne godine i dobio preporuku od iskusnog zastitara.Drugar na paprici cak ide 1,5 kg antrakola sa 300grama signuma za kojekakve bakterioze.[/URL][/IMG] ljudi sta mislite sta moze biti![]()
Sve je moguce.Ko zna sta nam prodaju.Hvala ti pope i ja sam konto na antraknozu al nisam bio siguran . Najvise na stolonima se pojavljuje . Izgleda ko da si namazo naftu i na tim mjestu puca . Inace sadnice su sertifikovane iz intersajda ovo proljece posadjene. Jel jos ko sadio i ima li isti problema?jel moguce da su dosle zarazene il su pokupile bolest po sadnji?