Jagode-opšta tema

Inace, ja sam planirao caterpillar plastenik

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Polako se pripremamo za prolece. Juce stigao agril:
IMG_20180130_074933.jpg

Meni stize masina za izduvavanje toplog vazduha poznatija kao lovac mraza. Samo u nasoj varijanti.

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

Agril ne bi smeo biti preko 15-16 din po kvadratu. 8x100 ja placao 100e pre 2-3 godine

Послато са 5045D уз помоћ Тапатока

Agril ne bi smeo biti preko 15-16 din po kvadratu. 8x100 ja placao 100e pre 2-3 godine

Послато са 5045D уз помоћ Тапатока
Ja sam najjeftinije nasao 17 din po kvadratu, a i jedan moj prijatelj povrtar iz sela mi kaze da je to super cena pa ce i on naruciti za krompir.

Prilikom nabavke agrila, vodite računa oko gramaže istog jer ih ima različite gramaže i cijena je direktno povezana. Ja sam prošle godine uzeo oko 4000m2, tačnije, mislim da je bilo 7 rolni po 600m2, 17g/m2 i izašlo me oko 500e i to sa nekim popustom. Konkretno za jagodu, mislim da je dovoljno 17g/m2, mada su preporuke da to bude 19g/m2 (prof. dr Jasminka Milivojević). Moj plan je da na početku stavim duplo 17g/m2, pa da kada počne svjetanje, stavim jedan sloj.
Oko skidanja, neko je upravo na forumu pisao da agril skida samo kada aplicira zaštitu i da stoji do branja i da nema neko smanjenje prinosa. Ako neko ima takvo iskustvo, neka nam napiše.

Nazad
Vrh