Jagode-opšta tema

Ja sam nasao po 108eura od 30mic.Izraelsku, Politiv.Sa popustom inace je 120e Racunaj da je bar 40 % skuplja od 50mic.

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

Ja sam nabavio te Pestanove ove godine i sljakaju ok... Isto uzeo manji protok zbog mogucih problema guranja vode zbog duzine... 6L protoka, 10cm razmaka kapljaci, guraju 100m bez problema iz cisterne na ravnom placu...

Ja sam nabavio te Pestanove ove godine i sljakaju ok... Isto uzeo manji protok zbog mogucih problema guranja vode zbog duzine... 6L protoka, 10cm razmaka kapljaci, guraju 100m bez problema iz cisterne na ravnom placu...
Mislis pestanove za izvoz ili za nase trziste.

Mislis pestanove za izvoz ili za nase trziste.

Uh, sad si me zatekao... :osmeh: Zvao sam neku radnju na koju su me oni prosledili (jer mi je najbliza) i dobar dan, dobar dan, ja bih 600m creva tih i tih... :))) Predstave nemam da li su nasa ili za izvoz :) Crna traka, sa dve svetle linije sa strane kapljaca :)

Jedno pitanje u vezi razmnozavanja jagoda. Naime jedan stariji lik iz Grocke je davno mom caletu pricao da ako zelis da dobijes kvalitetne sadnice oziljavanjem izdanaka (stolona), moraju se koristiti samo jednogodisnje maticne biljke, tj. jagode posadjene ovog leta sledece godine daju kvalitetne sadnice, narednih godina su losije tj. kako kaze izrode se. Da li je to tacno?

Jedno pitanje u vezi razmnozavanja jagoda. Naime jedan stariji lik iz Grocke je davno mom caletu pricao da ako zelis da dobijes kvalitetne sadnice oziljavanjem izdanaka (stolona), moraju se koristiti samo jednogodisnje maticne biljke, tj. jagode posadjene ovog leta sledece godine daju kvalitetne sadnice, narednih godina su losije tj. kako kaze izrode se. Da li je to tacno?
Jeste tačno je.Uvek uzimas rasad od jednogodisnjih biljaka.Manji je potencijal zaraze na njima.Naravno gledaš da je zdrava majka biljka i da su živići dobro razvijeni sa dobrim korenovim vratom kao i da su žilice bele.

Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka

Ljudi, gde mogu da se nabave sadiljke za jagode (one kao viljuska)? Kod mene u okolini Petrovca na Mlavi ne mogu nigde da pronadjem a i na netu isto.

Ljudi, gde mogu da se nabave sadiljke za jagode (one kao viljuska)? Kod mene u okolini Petrovca na Mlavi ne mogu nigde da pronadjem a i na netu isto.
Kupis gotove armature za bet.stubiće i napravis od toga.Najlakse je malo naostris sa brusilicom secivo a rukohvat savijes dve zice koje su vec zavarene na armaturu malo savijes i uguras alpeks crevo.Raslje na secivu su isto vec zavarene na armaturu savijes pod nekim uglom za sadnju i isto malo naostris i to ti je to .Za sat napravis pet komada.

Evo ti slika
5cff7cabd7b821da7ce47bfc47d42cf7.jpg
1e4a65e2b1c27b151406ace94b15b58c.jpg

Pozdrav drugari,imam jedno pitanje...Na njivi širokoj 9 metara,koliko bih mogao da smestim redi jagoda,tj jagoda bi se sadila pod folijom. Znam da je glupo pitanje al me interesuje jako :)

Danas su momci iz Intersada postavili bankove kod mene pa evo da okacimo malo slika.
Parcela pre postavljanja:
IMG_20170704_115429.jpg

I nakon postavljanja bankova:

IMG_20170705_122250.jpg

DSC_0039.jpg

DSC_0028.jpg

DSC_0035.jpg

DSC_0033.jpg

Svaka cast radnicima iz Intersad-a, ljudi su maksimalno profesionalni i izvanredno rade svoj posao. Dosli su sa novijom masinom i masina radi odlicno ispao mi je banak oko 30 cm, tvrd, ispunjen i folija odlicno zategnuta.

Nazad
Vrh