Jagode-opšta tema

Primecujem neku musicu na pocetku bokora mala par milimetara.

- - - - - - - - - -

Crne je boje I jako je brza zna li neko sta moze biti.

- - - - - - - - - -

Primetio sam i tripse.Bar sam tako zakljucio prema slikama na netu ,i oni su kod vrata jagode .Dali da prskam vertimekom ili da sacekam jos malo.

- - - - - - - - - -

jYz8saR.jpg

- - - - - - - - - -

OXrJzob.jpg

- - - - - - - - - -

vOsMBj5.jpg

- - - - - - - - - -

JWAvNTc.jpg

- - - - - - - - - -

O31jZhw.jpg

- - - - - - - - - -

Sr6Sgm7.jpg

- - - - - - - - - -

evo i slika insekata nadam se da ce neko prepoznati koji su.

- - - - - - - - - -

QrunJFq.jpg

Pa ti si jadne bube preplasio jureci da ih slikas, pa mozda neces imati potrebe da prskas insekticid :osmeh:
Ne znam koji su ovo insekti, ali treba da brines ako ih ima vise, a ne tek po koji.

Poslednja izmena:
Ja sam danas pustio prihranu po treci put ove godine, ali koliko imam izmrzlog cveta to je strasno!!! Imate li i vi istih problema?

ma ima i kod mene al ja se nadam da je to od jesenas cvjet a cudo bi bilo da nema kad je do pre tri dana mraz bio skoro svaki dan kod nas :( nije bas vrjeme bar ja mislim dobro bilo za jagodu al valjda bude bolje vrjeme...

Ja sam pre dva dana pustio drugu prihranu.
Sto se tice izmrzlog cveta kod mene, otprilike sve sto se do sada otvorilo je izmrzlo.

Drage kolege jagodari,zelim vam uspesnu sezonu ! Da li neko zna cenu nase jagode,meni za par dana stize prvo branje (iz plastenika) :bravo:

Pozdrav dobri ljudi!
Čuh danas da ljudi između redova stavljaju borove iglice.
Radi li neko ovo, može li biti štetno/korisno, kakva su iskustva?

Sta je svrha tih borovih iglica?

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Ja u tu svrhu stavljam slamu. Cuo sam i da se negde stavlja piljevina ali za borove iglice nisam cuo. Gde samo nakupe tolike iglice :)

Pozdrav kolege treba mi hitno savjet kako najlakše zamijeniti komplet crijeva KPK dušmani mi sve izgrizli zimus ja nešto kontao da rasiječem foliju po dužini ali mi to nelogično MOLIM HITAN SAVJET????? POČETNIK

Spojis staru i novu traku spojnicom. Onda negde na 20-tak metara nadjes otvor na foliji sto si pre sekao zbog krpljenja (da ne seces foliju bez potrebe) i povlacis staru traku i uvlacis novu. Kad izvuces novu traku do tog mesta, deo stare trake izbacis i novu traku prespojis za staru koja ti je pod folijom. I tako sve do kraja. Moras ovako iz vise puta jer je nemoguce odjednom izvuci citavu duzinu. Nadam se da si razimeo

--------------------
Kleri slikan prekjuče:

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Prvi "ulov"

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Agril

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:
Ljudi ja jagodu tek sisam i prscem bakrom sta mislite kad bi ona meni trebala poceti cvijetati.Pozdrav

Tamo kod tebe je bolje da ti sto kasnije procvjetaju zbog kasnih mrazeva. Kod mene u Bijeljini je bio jedan mraz i temperatura oko -1 i cvjet je stradao. Sokolac je zeznuto mjesto za gajenje jagoda.

Tamo kod tebe je bolje da ti sto kasnije procvjetaju zbog kasnih mrazeva. Kod mene u Bijeljini je bio jedan mraz i temperatura oko -1 i cvjet je stradao. Sokolac je zeznuto mjesto za gajenje jagoda.
Ma jasta je druze nego zeznuto bas zato i pitam za koliko dana bi trebale poceti cvijetati zbog agrila,jer ga jos nisam kupio,moram kod tebe doci da ga kupim.Pozdrav

Pozdrav kolege jagodari. Treba mi jedan savet. Tretirao sam jagode ove godine samo bakrom, pre nekih 15 dana, sada mi je solidno ucvetala. Da li je kasno za Ridomil ili ne i ako jeste cime da je prskam sada. moram naglasiti da jagoda deluje prilicno zdravo.
Hvala

Za ridomil je karenca 21 dan tako da bi mozda mogao da se provuces. Ali sad ti je najbitnije da je zastitis protiv trulezi nekim botricidom, signum, svic...

Nazad
Vrh