Jagode-opšta tema

jos se razmisljam za slamu

Послато са SP6.2_Lite уз помоћ Тапатока

Kome treba slame a u okolini je NS. Neka se javi porukom. Cena zavisi od kolicine ima oko 400 bala.

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

Ako se neko od jagodara bavi i pcelarstvom a dolazi sutra u moje Kamenovo na Dane mlavsko-homoljskih pcelara neka se javi da se upoznamo i razmenimo iskustva.

Evo stanja kod mene. Jagoda je ociscena a redovi su dobili total juce.Danas pustena Ksc1 jos sutra da dobije bakar ako ne bude kiše.
cda972df943b92364a99c0edb0d2b274.jpg
a2503f8cf61a3b60ded9702c67552a62.jpg

Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka

Ja sam planirao prvu prehranu u utorak da odradim nadam se da nece biti kasno..

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Evo stanja kod mene. Jagoda je ociscena a redovi su dobili total juce.Danas pustena Ksc1 jos sutra da dobije bakar ako ne bude kiše.
a2503f8cf61a3b60ded9702c67552a62.jpg

Ovo je super, idi odmah sa bakrom. Ja još nisam ni očistio jagode.

- - - - - - - - - -

Jel pokrivati agrilom posle otapanja snega?
Da, ako si očistio jagode i poprskao bakrom, pokri agrilom sve do cvjetanja, a onda samo po potrebi ako bude mraza.

Jagoda je posadjena pocetkom septembra,posto vremenske prilike nisu dozvoljavale da krenem na vreme sa prihranom tj.sa fosforom za koren a ona je pocela da buja da li mogu da preskocim tu prihranu i krenem sa azotom za lisnu masu.hvala

- - - - - - - - - -

Jagoda je posadjena pocetkom septembra,posto vremenske prilike nisu dozvoljavale da krenem na vreme sa prihranom tj.sa fosforom za koren a ona je pocela da buja da li mogu da preskocim tu prihranu i krenem sa azotom za lisnu masu ili moram obavezno fosfor.hvala

Idi sa 3x20 inace je to preporuka za ovu god. Da se ide odmah ova formulacija.

Jagoda je posadjena pocetkom septembra,posto vremenske prilike nisu dozvoljavale da krenem na vreme sa prihranom tj.sa fosforom za koren a ona je pocela da buja da li mogu da preskocim tu prihranu i krenem sa azotom za lisnu masu.hvala

- - - - - - - - - -

Jagoda je posadjena pocetkom septembra,posto vremenske prilike nisu dozvoljavale da krenem na vreme sa prihranom tj.sa fosforom za koren a ona je pocela da buja da li mogu da preskocim tu prihranu i krenem sa azotom za lisnu masu ili moram obavezno fosfor.hvala
Neka me isprave iskusniji ali mislim da moras bar jednom da pustis fosfor jer ako pustis odmah azot moze da se desi da imas mnogo razvijeniji nadzemni deo od korena, plus sto je jaci koren imas vise roda.

Koren se razvijao tokpm veceg dela zime jagoda ako ste primetili nije mirovala ova formulacija se bas iz tog razloga preporucuje. Da je sve krenulo mesec dana ranije onda bi se mogao primeniti standardni redosled pocev od fosfora pa na dalje ali mi smo preskocili ove godine onaj period od mesec dana gde sve krece polako, prvo krece koren da se razvija pa polako lisna masa.

Ako ste culi za solinure djubriva ne soliveg vec solinure e pa oni preporucuju ovu konbinaciju. A i ja preskacem na primer 15.30.15. I idem 3x20

Zastupnik je virginija i kod njih mozete dobiti savet.

Ne drzite se standardnog i uobicajenog redosleda vec posmatrajte biljku kako se ponasa kako napreduje i prema tome i vrsite prihranu a pre svega analiza zemljista bez analize radite napamet.

Preporuka je da se ide prva prihrana ili prve dvije sa 3x20 a onda fosfor... Nije preporuceno preskakanje fosfornog djubriva...

Ne drzite se standardnog i uobicajenog redosleda vec posmatrajte biljku kako se ponasa kako napreduje i prema tome i vrsite prihranu a pre svega analiza zemljista bez analize radite napamet.

Bas me zanima koja bi razlika bila u preporuci kod primene vodotopivih djubriva zavisno od analize?!
Ta razlika u preporuci moze jedino da se odnosi kod osnovnog djubrenja kod pripreme zemljista pri zasnivanju zasada. A nema je ni tada...
Pa nije djubrivo sa vise P samo za koren, ima tu i azota i kalijuma, a za razvoj cvetnih grana potreban je P.
Tako da mozete samo da smanjite prihranu sa vise P, recimo umesto dve nedeljne prihrane sa vise fosfora, odradite jednu i posle terate 3x20 i dalje.
Naravno da treba posmatrati biljku, ali ne treba potpuno zanemarti jednu fazu, ako je biljka vec uznapredovala, ne znaci da ne treba pomoci korenovom sistemu.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Bas me zanima koja bi razlika bila u preporuci kod primene vodotopivih djubriva zavisno od analize?!
Ta razlika u preporuci moze jedino da se odnosi kod osnovnog djubrenja kod pripreme zemljista pri zasnivanju zasada. A nema je ni tada...
Pa nije djubrivo sa vise P samo za koren, ima tu i azota i kalijuma, a za razvoj cvetnih grana potreban je P.
Tako da mozete samo da smanjite prihranu sa vise P, recimo umesto dve nedeljne prihrane sa vise fosfora, odradite jednu i posle terate 3x20 i dalje.
Naravno da treba posmatrati biljku, ali ne treba potpuno zanemarti jednu fazu, ako je biljka vec uznapredovala, ne znaci da ne treba pomoci korenovom sistemu.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
Đubriva se mogu miksovati i nemora se ici samo sa jednom formulacijom.Po meni je fosfor obavezan u pocetku i pred cvetanje.

Svašta ovde moze da se procita od ovih koji Jos nisu ocistili do ovih drugih koji misle da stavljaju prihranu za bozic,druga stvar pustite vi ove iz Virginia ko drugi to preporučuje sve zavisi od stanja jagoda oni koji su kasno posadili oni sigurno moraju da idu sa fosforom da bi se sto bolje ukorenila

Pazi sad 'vamo...

39e74eb038d68885bfaf570a154adb51.jpg
62c8ea912695e83f5cab16f773a2c0f2.jpg
93aee9927c2af8c460c8ca1c8d236ca5.jpg

Iznenadili me cvetovi,bas mi je drago ali...cini mi se po listovima da nesto tu ne dostaje,nemaju onu modru zelenu boju!? Pretpostavljam da ste imali i vi takvu situaciju i kako ste resili?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pazi sad 'vamo...

Iznenadili me cvetovi,bas mi je drago ali...cini mi se po listovima da nesto tu ne dostaje,nemaju onu modru zelenu boju!? Pretpostavljam da ste imali i vi takvu situaciju i kako ste resili?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovo sam negde procitao:
Ako se simptomi jave prvo na mladom liscu, onda oni ukazuju na nedostatak gvozdja, cinka, mangana, bakra, bora, kalcijma ili sumpora.
Ako se simptomi nedostatka jave na starom listu, mogu ukazivati na manjak azota, fosfora, kalijuma ili magnezijuma.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh