Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo je super, idi odmah sa bakrom. Ja još nisam ni očistio jagode.Evo stanja kod mene. Jagoda je ociscena a redovi su dobili total juce.Danas pustena Ksc1 jos sutra da dobije bakar ako ne bude kiše.![]()
Poslato sa HUAWEI Y560-L01 uz pomoć Tapatoka
Da, ako si očistio jagode i poprskao bakrom, pokri agrilom sve do cvjetanja, a onda samo po potrebi ako bude mraza.Jel pokrivati agrilom posle otapanja snega?
Neka me isprave iskusniji ali mislim da moras bar jednom da pustis fosfor jer ako pustis odmah azot moze da se desi da imas mnogo razvijeniji nadzemni deo od korena, plus sto je jaci koren imas vise roda.Jagoda je posadjena pocetkom septembra,posto vremenske prilike nisu dozvoljavale da krenem na vreme sa prihranom tj.sa fosforom za koren a ona je pocela da buja da li mogu da preskocim tu prihranu i krenem sa azotom za lisnu masu.hvala
- - - - - - - - - -
Jagoda je posadjena pocetkom septembra,posto vremenske prilike nisu dozvoljavale da krenem na vreme sa prihranom tj.sa fosforom za koren a ona je pocela da buja da li mogu da preskocim tu prihranu i krenem sa azotom za lisnu masu ili moram obavezno fosfor.hvala
Idi sa 3x20 inace je to preporuka za ovu god. Da se ide odmah ova formulacija.
Послато са F3111 уз помоћ Тапатока
Bas me zanima koja bi razlika bila u preporuci kod primene vodotopivih djubriva zavisno od analize?!Ne drzite se standardnog i uobicajenog redosleda vec posmatrajte biljku kako se ponasa kako napreduje i prema tome i vrsite prihranu a pre svega analiza zemljista bez analize radite napamet.
Послато са F3111 уз помоћ Тапатока
Đubriva se mogu miksovati i nemora se ici samo sa jednom formulacijom.Po meni je fosfor obavezan u pocetku i pred cvetanje.Bas me zanima koja bi razlika bila u preporuci kod primene vodotopivih djubriva zavisno od analize?!
Ta razlika u preporuci moze jedino da se odnosi kod osnovnog djubrenja kod pripreme zemljista pri zasnivanju zasada. A nema je ni tada...
Pa nije djubrivo sa vise P samo za koren, ima tu i azota i kalijuma, a za razvoj cvetnih grana potreban je P.
Tako da mozete samo da smanjite prihranu sa vise P, recimo umesto dve nedeljne prihrane sa vise fosfora, odradite jednu i posle terate 3x20 i dalje.
Naravno da treba posmatrati biljku, ali ne treba potpuno zanemarti jednu fazu, ako je biljka vec uznapredovala, ne znaci da ne treba pomoci korenovom sistemu.
Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
Ovo sam negde procitao:Pazi sad 'vamo...
Iznenadili me cvetovi,bas mi je drago ali...cini mi se po listovima da nesto tu ne dostaje,nemaju onu modru zelenu boju!? Pretpostavljam da ste imali i vi takvu situaciju i kako ste resili?
Sent from my iPhone using Tapatalk