Jagode-opšta tema

Ne, toga sam se i ja pribojavao, to se postigne odredjenom duzinom vlakana cetke, nesme biti ni predugacko ni prekratko. Suvi list i onaj kratki zadebljali a jos zelen (zimski list) dovoljno je da ga malo dohvati i on se kida. Dok mladi izdanci imaju neku elasticnost i odolevaju. Odmah da napomenem najbolje je raditi dok vegetacija miruje, i nije za vece povrsine. U intersadu rade sa masinom za traktor.

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

Verujem da je kod dosta proizvodjaca krenula, ja sam kod mene primetio tek pri ciscenju.
Ovo je inace Alba, sadjena avgust prosle godine.
cc148db67e50d0b9ac771ecbc4327261.jpg
f4b84cd4334351518155085ca14d7542.jpg

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
Borkov koja je to folija kod tebe jer je vidim prvi put. Gde si uzeo koliko mikrona i cena. Pozdrav

Послато са 6044D уз помоћ Тапатока

To je tkani agrotekstil, jaka i skupa folija, 40-50din po kvadratu, u agromarketu sam uzeo.
Nema cepanja, iseces na dimenziju leje, traje dugo, propusta vlagu, po meni isplativa, vecina sigurno nema to misljenje
Mozda nije za neke vece povrsine, ali za plastenik je odlicna.
1fc9a081d906690283ec96888ec180de.jpg
2fd593cead12c8edc8b4b42d99517b93.jpg

Poslednja izmena:
Potvrdjujem vecinu stvari koje je rekao Nebojsa ali se ne slazem oko djubriva probao sam vecinu ,ali moram da se ogradim kod mene je kiselo zemljiste ,probao i jaru,fitofert,soluveg,haifu, nista to nije specijalno odnosno kod mene nije pokazivalo nikakve znake napretka ,mogu da izdvojim dva djubriva koja su dobra prvo je ksc koje se pokazalo najbolje ogled je isao bez kalcijuma na kiselom zemljistu i nisam imao nikakve probleme sa plodom jer ksc sadrzi ph boofer koje regulise ph vrednost u zoni korenovog sistema na oko 6,5 sto je odlicno drugo djubrivo koje ide odmah posle ovog je solinure koje isto nije lose kvalitet/cena .

U pravu si za ksc, samo sto odskacu sa cenom. Imaju i formulacije sa kalcijumom. Ja sam prvenstveno mislio na ova djubriva u istom cenovnom rangu
Vlado, ako je zemljiste vlazno a ti trebas da pustis djubrivo, onda pustis kratko vodu pa izvuces djubrivo i posle samo isperes sistem i gotovo
Послато са 5045D уз помоћ Тапатока

da tako cu i uraditi,prilikom sadnje jagoda jul-avgust 2017 bile su velike vrucine pa smo prijatelj i ja malo vise zalivali(preterali) pa nam je propao dobar deo zasada i sad ko se na mleko opece i na jogurt duva :osmeh:

Ksc1 -370 din na dzak od 25 kg (8250 )
Ksc2-280 din na dzak od 25 kg (6400)
Ksc3-340 din
Ksc perla (kalcijum)-6000 din (25 kg )

Licno mislim da nevrede jer i nasi proizvodi neprate njihove cene evo gore smo videli razliku u ceni kalcijuma ,pa nemoze biti bolje 4 puta ,a sta mislite da ce dati 4 puta veci prinos ili 3 puta .

molim tr gdje si nabavio ovu foliju i kolkiko kosta
Strec folija je u pitanju i na celu tubu je oko 260 din po kg. Od prijateljice sam uzeo pa koliko potrosim platim posto smo nas troje takoreci zajedno koristimo pa oko 300 din po kg izadje zbog nosece trube a za ovih 8 redova po 60m izaslo me 10kg folije i 3000 din.P rodavnica Metalko iz Glusaca ima po toj ceni i najpovoljniji su

Послато са SM-G361F уз помоћ Тапатока

Strec folija je u pitanju i na celu tubu je oko 260 din po kg. Od prijateljice sam uzeo pa koliko potrosim platim posto smo nas troje takoreci zajedno koristimo pa oko 300 din po kg izadje zbog nosece trube a za ovih 8 redova po 60m izaslo me 10kg folije i 3000 din.P rodavnica Metalko iz Glusaca ima po toj ceni i najpovoljniji su

sta drug koristis kao lukove i koliko mogu da stignu prije jagode na ovaj nacin i jel imas kakvi problema pri ovakvom uzgoju .

sta drug koristis kao lukove i koliko mogu da stignu prije jagode na ovaj nacin i jel imas kakvi problema pri ovakvom uzgoju .
Za lukove mogu pruce od sibovine ali nemogu da nadj u blizini pa sam kupio parcad arature 6mm duzine 1.5 m i unuyrasnje stavljam na 1.5m po duzini a spoljasnje na oko 3m. To je najskuplja stavka ali trajna takoreci.E sad koliko pre stigne neznam posto prvu godinu ih radim ali sigurno bar sedmicu pre ali i manja mogucnost trulezi plodova i izmrzavanja. Samo jutro i vece podizi i spustaj foliju ali brzo to ide

Nazad
Vrh