Jagode-opšta tema

Za sledecu god. pravim masinu za ciscenje (prolecno) ali za traktor, trimer sa cetkom je za manje povrsine, brat i ja smo se bogami naradili ostalo nam je jos 7 redova od 150m neda kisa. Od ukupno 2.5kj. Krajnji rezultat je jednostavan zaradili smo minimum 200e. Nema radnika nema troska mi se i onako ne racunamo.

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

Sta mislite jel ovo dobro rzvijena jagoda sadjena prosle godine u julu?
IMG_20180316_093353.jpg

Kod mene se bokori nisu jos ni posteno otvorili tek krecu listici. Ako imas cime pokrivaj javili su narednih dana negde i do -4 jutarnja temp. Ja danas pokrio polovinu zasada za ostalo sta bude.

IMG_20180316_122129.jpg

Nije rano cim se osisa i poprska bakrom odmah pokrivanje a i nailazi ovo hladno vreme taman da je zastitim.

Ja mislim da ti je taj cvet od jesenas . Najvjerovatnije bilo toplo pa zemetnula cvet . Otvori ga ako je crn onda je od jesenas. I meni se to desavalo .

Verujem da je kod dosta proizvodjaca krenula, ja sam kod mene primetio tek pri ciscenju.
Ovo je inace Alba, sadjena avgust prosle godine.
cc148db67e50d0b9ac771ecbc4327261.jpg
f4b84cd4334351518155085ca14d7542.jpg

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

poz nisam jos ocistio jagode cekam da prodje ovaj najavljeni minus,ali sam prehranio folijarno sa 10 40 10 e sad dali posle ciscenja jagoda pustim jos jednu prihranu sa 10 40 10 kpk?

Grujo, odlicno je to
Sinisa, jel ne povredis izdanke cisteci trimerom?
Sto se cvetova tice, oni su od jesenas i od toga nema vajde, tako da se ne sekirajte puno.
Bilo je negde reci i o djubrivima... Everris (scotts) su nekad bila najbolja i najskuplja. Sad su cenovno ista ko i druga. Da li su oborili samo cenu ili i kvalitet, pitanje je. Inace covek koji radi doktorat na temu djubriva i djubrenja kaze da svaki proizvodjac ima po jednu top formulaciju a ostalo je prosek. Moje misljenje je da su sva djubriva manje vise tu negde. Neka su malo jeftinija ali npr nema Mg ili ima manje mikroelemenata i sl.
U principu vise cete pogresiti iz neznanja, ako date pogresnu formulaciju ili kolicinu, nego sto cete pogresiti izborom brenda

Vlado obavezno i kroz sistem. Ne znam zasto si isao folijarno pre ciscenja
Послато са 5045D уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh