Jagode-opšta tema

Videcemo,sutra je sadnja,baceno je stajsko djubrivo i malo ureje da ubrza razvoj stajnjaka. Gredice su namestene i veceras sam pustio da se zaliva da se ne sadi u bas suvu zemlju.
5be69e54f436f521b75b4308028f026f.jpg

Ja cu za par dana da sadim,nadjubrio sam prevrelim djubfetom od sampinjona,a gledso sam ptognozu i kazu da ce semptembar biti suncan.Poteracu ih sa malo vise fosfora i bice to kako valja,makar se nafam.Pa nek izbace koliko izbace.

- - - - - - - - - -

Jel koristio neko ptrvrrlo djubre od sampinjona,iskustva?

Sto se tice malo kasnije sadnje, ako ste sve vec spremili, sadite. Mozda nece biti savrseno ali moze biti solidno. Sto rece kolega, zavisi kakva bude jesen.
Ja sam jedne godine sadio u ovo doba, mozda i koji dan kasnije. Do zime se razvio jedan jedini vrat. Do duse bio je +2 cm i tek se pojavljivali po 1-2 mala izdanaka sa strane. I na prolece izbokorila i bilo je to dobro. Arosa i alba su bile posadjene

Послато са 5045D уз помоћ Тапатока

Pisano je o tome negde. Ne znam da li u temi o kompostu ili u zasebnoj temi.
Kolega je drzao sampinjone pa sam uzimao od njega. Nesto sam bacao direktno na njivu a nesto kompostirao pa koristio za rasad. Nisam mogao praviti nekakav ogled pa da vidim pravi efekat. Sigurno je dobro, bez dileme, mada mislim da je stajnjak ipak bolji. Izvuku pecurke dosta toga. Ali popravice vodno-vazdusni rezim, ako nista drugo, a ni to nije mala stvar

Danas posadjena kleri malo kasnim ali pokusacu da izvucem sto vide budem mogao...

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Sto se tice malo kasnije sadnje, ako ste sve vec spremili, sadite. Mozda nece biti savrseno ali moze biti solidno. Sto rece kolega, zavisi kakva bude jesen.
Ja sam jedne godine sadio u ovo doba, mozda i koji dan kasnije. Do zime se razvio jedan jedini vrat. Do duse bio je +2 cm i tek se pojavljivali po 1-2 mala izdanaka sa strane. I na prolece izbokorila i bilo je to dobro. Arosa i alba su bile posadjene

Kolega,a da li posle danasnje sadnje treba da poprskam sa necim? Tipa Slavol ili Wuxal?

Glavonja 103 rasad se prska pre sadnje na dva dana aminokiselinama zbog stresa koji biljka dozivi prilikom sadnje.Neces joj naskoditi i ako je sad oprskas aminokiselinama.Inace rasad se malo zasušuje pre sadnje jedno tri dana ne zalivaš i onda sadiš.Ako je mala površina dobro bi bilo zaliti svaku biljku sa 0,2%rastvora startnog đubriva pomesanog sa 0,1%ridomila.Svaka biljka bi trebalo da dobije oko 0,5l tog rastvora,a iz iskustva znam da ako su vlažni bankovi dovoljno je i 0,3l po biljci.Ako te ne mrzi daj joj startera tako uz koren sa rastvorom mnogo joj znaci odmah krece sa vegetacijom.

Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka

Glavonja 103 rasad se prska pre sadnje na dva dana aminokiselinama zbog stresa koji biljka dozivi prilikom sadnje.Neces joj naskoditi i ako je sad oprskas aminokiselinama.Inace rasad se malo zasušuje pre sadnje jedno tri dana ne zalivaš i onda sadiš.Ako je mala površina dobro bi bilo zaliti svaku biljku sa 0,2%rastvora startnog đubriva pomesanog sa 0,1%ridomila.Svaka biljka bi trebalo da dobije oko 0,5l tog rastvora,a iz iskustva znam da ako su vlažni bankovi dovoljno je i 0,3l po biljci.Ako te ne mrzi daj joj startera tako uz koren sa rastvorom mnogo joj znaci odmah krece sa vegetacijom.

Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka
Hvala na saveti,a koji starter preporucujes?

U cemu je fora kod zasusivanja kontejnerskog rasada? Bolje je zalij i poprskaj jos u kontejneru time sto mislis, nego da je juris posle po njivi.
Inace ja ne smatram da je sadnja za kontejnerske sadnice neki veliki stres jer biljka ide u bolje uslove (ako izuzmemo onih +40 °C). Svakako treba odraditi aminokiseline, ako ne pre, onda posle sadnje

Nazad
Vrh