@SLavko63
Sto bre momku u samom startu unistavas ambicije

. U globalu je sve tako sto si rekao sem zarade5x. NIje bas ni izvoznicima lako, ja radim sa jednom firmom 10godina i upoznat sam sa i sa njihovim problemima. Zamisli posaljes kamion jagoda vredan 35-40000e i onda, neki carinik u belorusiji ustao na levu nogu ili mu svalerka nije dala, pogleda 2 vrhunske gajbice jagoda i kaze, kvalitet nije dobar, prskano nedozvoljenim sredstvima , vracaj nazad. I oni sa tim kamionom mogu samo da se slikaju, i kazes 40 000e pa pa. A zamisli tek na tresnji, kad je kamion vredeo i do 100 000e. Tako da mi svi stalno trazimo krivicu u nekom drugom a ne u sebi samom, na nama proizvodjacima je da damo sve od sebe i da proizvedemo sto kvalitetniju jagodu, po svim standardima, i racunam da necemo imati problema sa prodajom. Ne mogu sad da globalizujem kupce, ali znam da ima i mnogo dobrih a naravno i onih losih koji zele da stvore milione preko noci.
@petrovicnikola
Nismo ga ugasili sa Rusijom, sve normalno funkkcionise, samo da molimo boga, da grci ne nadju kanale da salju jagodu za rusiju, e onda smo ugasili motku, jer prosle godine, njihova extra pakovana jagoda u cancicima od 0.5kg je kostalo 0.8e po 1kg, a zamisli sad kad nemaju izvoz to ima da bude max 0.5e po 1kg. Mada ja samo zelim da ova

stane, inace ebasmo cvorka kao i prosle godine.